Dortmund kaptanıyla bir sezon daha!

Bundesliga’da Bayern Münih ile şampiyonluk savaşı veren lider Borussia Dortmund, takım kaptanı Marco Reus’un sözleşmesini bir sezon uzattı.

Spor 28 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Marco Reus, Borussia Dortmund'la olan sözleşmesini uzattı.

“Bayrak adam nedir?” sorusunun en net yanıtlarından biri, Marco Reus. Reus, Dortmund’a geldiği günden bu yana Sarı Duvar’ın en sevdiği isimlerden. Öyle ki Reus, gelip giden birçok yıldızın aksine Dortmund’u bir kez olsun bırakmadı. 2012-13 sezonu başında Borussia Mönchengladbach’tan transfer edilen Reus, bu sezon sonunda bitecek sözleşmesini 2023-24 sezonu sonuna kadar uzattı. Reus, böylelikle sarı formayla 12. sezonunu tamamlamış olacak. Marco, bu sezon Dortmund formasıyla toplam 26 maçta forma giydi ve 8 gol, 7 asist üretti.

Tarihi hamle: Biletler ücretsizTarihi hamle: Biletler ücretsiz

Onun için Dortmund’dan başka seçenek yok

Reus, sözleşmesini uzatırken, kendisi adına Dortmund dışında başka bir takımın futbol oynamak adına seçenek olmadığını dile getirdi. Reus, “Hala benim için dünyanın en güzel stadyumunda dünyanın en iyi taraftarlarının önünde gol atmaktan ve zaferleri birlikte kutlamaktan daha iyi bir şey yok. Bu yüzden sözleşmemi bir yıl daha uzattığım için mutluyum çünkü her zaman kariyerimde Dortmund yerine oynamayı tercih edeceğim başka bir kulüp olmadığını söylemişimdir” dedi. 33 yaşındaki yıldız oyuncu maaşında indirime gitti. Reus daha önce futbolu Dortmund’da bırakmak istediğini vurgulayan açıklamalar yapmıştı.Borussia Dortmund, Bundesliga’da 29 hafta geride kalırken en yakın takipçisi Bayern Münih’in 1 puan önünde liderlik koltuğunda bulunuyor.

Bayern Münih yıkılıyor, Dortmund bu kez fırsatı tepmiyorBayern Münih yıkılıyor, Dortmund bu kez fırsatı tepmiyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.