76. Cannes Film Festivali jürisi açıklandı

Jüri başkanlığını İsveçli yönetmen Ruben Östlund'un üstlendiği Cannes Film Festivali'nin diğer üyeleri de belli oldu. Bu yıl 16 - 27 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek olan festivalin 76. edisyonunda Altın Palmiye için 21 film yarışacak.

Kültür Sanat 9 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Cannes Film Festivali’nin afişinde Fransız sinemasının ikonik oyuncularından Catherine Deneuve yer alıyor.

76. Cannes Film Festivali jürisi açıklandı. Şubat 2023’te jüri başkanının ‘Hüzün Üçgeni/Triangle of Sadness’ yönetmeni ve 2022 Palme d’Or ödülü sahibi Ruben Östlund olduğu duyurulmuştu. İsveçli yönetmene eşlik edecek isimler de açıklandı.

Jüri üyeleri arasında oyuncular Paul Dano ve Brie Larson, Faslı yönetmen Maryam Touzani, Fransız oyuncu Denis Ménochet, İngiliz-Zambiyalı senarist ve yönetmen Rungano Nyoni, Afgan yazar Atiq Rahimi, Arjantinli yönetmen ve senarist Damián Szifrón ve 2021’de filmi ‘Titane’ ile Altın Palmiye kazanan yönetmen Julia Ducournau yer alıyor.

Jüri, yarışmada yer alan 21 filmden birine Altın Palmiye ödülü verecek. Bu sene yarışacak filmler arasında Nuri Bilge Ceylan imzalı ‘Kuru Otlar Üstüne’ de yer alıyor. Ödüller, 27 Mayıs’ta gerçekleşecek kapanış töreninde açıklanacak.

Cannes'dan Michael Douglas’a Onur ÖdülüCannes’dan Michael Douglas’a Onur Ödülü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.