Cannes günlüğü: Wes Anderson’ın yıldız kadrosu kırmızı halıya sığmadı!

Cannes'dan havadisler... Kalabalık oyuncu kadrosuyla dikkat çeken Wes Anderson'un 'Asteroid City' dünya prömiyerini gerçekleştirdi, kırmızı halı hiç olmadığı kadar hareketliydi. The Weekend ve Lily-Rose Depp'in başrolünü paylaştığı 'The Idol'ün ilk gösterimi ise bazılarına hayal kırıklığı yaşattı.

Kültür Sanat 24 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Wes Anderson, Scarlett Johansson, Jason Schwartzman, Tom Hanks kırmızı halıda. Fotoğraf: Cannes/Twitter

Cannes’ın sonlarına yaklaştık. 27 Mayıs’ta büyük ödül Altın Palmiye’nin sahibini öğreneceğiz. Günlüğün bugünkü en önemli maddesi, ana yarışmanın favorilerinden Wes Anderson imzalı ‘Asteroid City’nin prömiyer yapması. Bu arada uzun zamandır konuşulan Abel ‘The Weeknd’ Tesfaye ve Lily-Rose Depp’li ‘The Idol’ de prömiyerini gerçekleştirdi. Mini dizi hakkında kafalar karışık…

‘Asteroid City’ Cannes’ın odağında

Yönetmen Wes Anderson’un 11. filmi ‘Asteroid City’ ilk gösterimini gerçekleştirdi. Adettendir, bildirelim: Film, altı dakika boyunca ayakta alkışlandı. Filmin yıldız oyuncu kadrosu kırmızı halı yürüyüşünü de şölene çevirdi. Scarlett Johansson, Tom Hanks, Jason Schwartzman, Matt Dillon, Maya Hawke, Steve Carell, Jeffrey Wright, Ed Norton, Margot Robbie ve Jeff Goldblum gibi ünlü oyuncu kadrosu, Anderson ile birlikte ünlü Cannes merdivenlerindeydi.

Anderson, “Filmimizi ilk kez izleyeceğiz, çok mutluyum. Biz de daha önce izlemedik. Oyuncularımıza teşekkür ediyorum, hepsi harikaydı” dedi. Prömiyere katılan diğer konuklar arasında Colin Jost, Julia Garner, Brie Larson, Ramata-Toulaye Sy, Anaïs Demoustier, Molly Manning Walker, Jim Jarmusch, Maye Musk, Meredith Mickelson ve Fan Bingbing da vardı.

Kitano’dan samuray destanı

Takeshi Kitano, Cannes’a yeni bir samuray destanı ‘Kobi’ ile dönüş yaptı. Yönetmen, film ekibiyle birlikte fotoğraf çekimine katıldı. Yönetmenin altı yıl sonra çektiği ilk uzun metrajlı filmi ‘Kubi’de 1582’de gerçekleşen Japon Oda Nobunaga’nın samuray hizmetkarı Akechi Mitsuhide’nin ihaneti sonucu intihar etmesini anlatıyor. Yönetmen Cannes’a gelmeden önce Japonya basınan verdiği bir demeçte başarıyı o kadar önemsemediğini söylemişti: “Yurtdışında tanınma elde edersem mutlu olurum, çektiğim bir şeyin iyi eleştiriler alması da çok mutlu eder. Ancak bu, herkesi memnun etmeye çalışacağım anlamına gelmez.”

‘The Idol’ konusunda kafalar karışık

Cannes’in merakla beklenen projelerinden ‘The Idol’ da izleyicilerle buluştu. Dizi, dünya prömiyerini gerçekleştirdiği gösterimde beş dakika boyunca alkışlandı. Dizinin yönetmeni Sam Levinson ve başroller Abel ‘The Weeknd’ Tesfaye ve Lily-Rose Depp’in katıldığı gösterimden sonra konuşan yönetmen, “Cannes Film Festivali’nde olmak en büyük hayalimdi” dedi.

The Idol, bazılarını çok kızdıracak

Grammy ödüllü şarkıcı Tesfaye ise ilk oyunculuk deneyimiyle bazı insanları kızdırmak istediğini söyledi. Yönetmen Levinson ise dizinin, bu yazın en büyük yapımlarından biri olacağını söyledi. Ancak Cannes’tan gelen ilk yorumlar pek de aynı görüşte değil. Dizinin beklentileri karşılamadığını hatta hayal kırıklığı olduğunu söyleyenler var. Film yorumlama sitesi Rotten Tomatoes’da ise dizinin puanı %10 görünüyor. Türkiye’deki izleyiciler de kısa bir süre sonra diziyi izleyip yorum yapabilecekler. Yayın tarihi henüz açıklanmamış olsa da ‘The Idol’ Blu TV’de ekranlara gelecek.

Altı bölümlük mini dizinin kadrosunda Troye Sivan, Suzanna Son, Steve Zissis, Melanie Liburd, Tunde Adebimpe, Elizabeth Berkley Lauren, Nico Hiraga ve Anne Hache gibi isimler de yer alıyor. Fragmanda ayrıca BLACKPINK’ten tanıdığımız K-pop yıldızı Jennie Kim’i de görülmüştü. İzleyicilerini genç bir pop yıldızının ışıltılı hayatına konuk edecek dizi, müzik endüstrisinin öteki yüzünde yaşananları anlatacak. Bu arada Kadroda ayrıca Troye Sivan, Suzanna Son, Steve Zissis, Melanie Liburd, Tunde Adebimpe, Elizabeth Berkley Lauren, Nico Hiraga ve Anne Hache gibi isimler de yer alıyor. Kadroda bir de sürpriz var. Altı bölümlük mini dizide K-pop yıldızı Jennie Kim de yer alacak. Kim, ilk oyunculuk deneyiminin kutlaması için Cannes’a gelen isimler arasındaydı.

‘Club Zero’da kusma sahnesi izleyicileri zorlamış

Yönetmen Jessica Hausner imzalı gerilim filmi ‘Club Zero’, prömiyerini gerçekleştirdi. Mia Wasikowska’nın başrolünde yer aldığı filmde yer alan tartışmalı bir sahne, Cannes izleyicilerini zorlamış. Rahatsız edici sahnede bir öğrenci, tabağına kustuğu yemeği tekrar yiyor. Film, Altın Palmiye Ödülü için yarışıyor. 2022’de Altın Palmiye kazanan ‘Hüzün Üçgeni/ Triangle of Sadness’ da 15 dakikalık bir kusma sahnesi, izleyicileri rahatsız etmişti. Film ekibi, gösterimin ertesi günü fotoğraf çekimi için basın karşısına geçti.

Cannes’dan Netflix’e

Hafta başında 76. Cannes Film Festivali’nde prömiyeri gerçekleşen Todd Haynes’in ‘May December’ filminden yeni haberler var. İlk gösteriminde altı dakika boyunca alkışlanan filmin yayın haklarını Netflix aldı. Başrollerinde Natalie Portman ve Julianne Moore’un yer aldığı film, canlandıracağı bir kadını yakından tanımak isteyen bir aktrisin, bir çiftin hayatını değiştirmesini konu alıyor.

Jennifer Lawrence, Afgan kadınların Taliban'la mücadelesine ses veriyorJennifer Lawrence, Afgan kadınların Taliban’la mücadelesine ses veriyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.