Borsa ‘İnce çekiliyor’ dedikodusunu çok sevince yükseldi

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce’nin adaylıktan çekileceği haberini satın alan BİST 100 günü yükselişle kapattı. Ancak akşam haberin dedikodu olduğu anlaşıldı. Ancak BİST100 hayli çalkantılı iki haftanın ardından günü bu iddianın da desteğiyle yüzde 3.66 değer kazanarak 4561 puandan kapattı.

Ekonomi 9 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
İnce "Millet ittifakı çekilsin" dedi.

Türkiye Varlık Fonu’nun desteğinin azalmasından sonra tutunmaya çalışan BİST 100 Endeksi sakin başladığı haftanın ilk gününde öğleden sonra saat 15.00 civarında ortada dolaşmaya başlayan bir haberle canlandı. Habere göre miting için Adana’ya giden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu uçaktaki sohbet sırasında yanındakilere kısa bir süre önce görüştüğü Memleket Partisi lideri Muharrem İnce’nin kendisine adaylıktan çekileceğini söylediğini anlatmıştı. Haberin kulaktan kulağa yayılmasının ardından saat 15. 18 gibi BİST 100 Endeksi yönünü yukarı çevirdi.

İşC tavan ve satıcısız kapandı

İnce’nin çekilmesinin Cumhur ittifakının adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilk turda cumhurbaşkanı seçilmesini sağlayacağının düşünen borsacılar bu gelişmeden en çok yararlanacağını hesapladıkları hisselere yöneldiler. İktidarın değişmesiyle üstlerindeki baskının kalkacağı ve daha çok kar edecekleri düşünülen bankalarla, yıldızlarının tekrar parlayacağı hesap edilen holdinglerin hisseleri önemli oranda değer kazandılar. BİST 100 Endeksi hayli çalkantılı iki haftanın ardından günü yüzde 3.66 oranında değer kazanarak 4561 puandan kapattı.

Borsada yatırımcı sayısında tarihi rekor: 5 milyonu aştıBorsada yatırımcı sayısında tarihi rekor: 5 milyonu aştı

Günün getiri şampiyonu ise CHP’nin de Atatürk z hisseleriniz temsil ettiği Türkiye İş Bankası oldu. İşC hisseleri günü yüzde 9.95, Türkiye İş Bankası TSKB’nin hisseleri de yüzde 9.92 değer kazanarak günü satıcısız kapattılar.  Garanti Bankası yüzde 9.18, Akbank ise yüzde 8.20 yükseldi. Türkiye Varlık Fonu’nun büyük hissedar olduğu Halkbank’ın hisseleri yüzde 5.29, Vakıfbank’ın hisseleri ise yüzde 5.82 değer kazandı. Günü yüzde 8.31 yükselerek kapatan   Doğan Holding en çok yükselen büyük holding oldu. Koç Holding yüzde 6.47, Sabancı Holding Holding ise yüzde 4.53değer kazandı. Yükselişe rağmen BİST 100 Endeksi günü yine 42.5 milyar TL gibi düşük bir işlem hacmiyle kapattı.

Ancak İnce’nin akşam saatlerinde Borsa İstanbul’da işlemler tamamlandıktan sonra yaptığı “Çekilmiyorum. Millet ittifakı çekilsin seçimi garanti alırım” açıklaması haberin bir dedikodu olduğunu ortaya çıkardı.

Borsa 'devlet yardımı' ile dipten döndüBorsa ‘devlet yardımı’ ile dipten döndü

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.