Christopher Nolan’dan bir atom bombası hikayesi, yeni fragman geldi

Christopher Nolan'ın yeni filmi 'Oppenheimer' ile atom bombasının babası J.Robert Oppenheimer'ın hayatına odaklanıyor. Cillian Murphy’nin başrolünde yer aldığı filmin kadrosunda Emily Blunt, Robert Downey Jr., Matt Damon ve Florence Pugh gibi isimler de yer alıyor. Film, 21 Temmuz'da vizyonda.

Kültür Sanat 9 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
'Oppenheimer', Nolan'ın 12. uzun metrajlı filmi.

‘Memento’ ‘Interstellar’, ‘Dunkirk’ ve ‘Batman’ serisi filmlerinin yönetmeni Christopher Nolan, bu kez atom bombasının babası J. Robert Oppenheimer’ın hayatına odaklanıyor. ‘Oppenheimer’ başlıklı film, bombanın Hiroşima ve Nagazaki’ye atılmasından sonra Oppenheimer’ın yaşadığı psikolojik süreci anlatacak.

Filmin yıldızlarla dolu kadrosu da merak uyandırıyor. J. Robert Oppenheimer rolünde Nolan’ın daha önce beş filmde daha birlikte çalıştığı Cillian Murphy yer alıyor. Emily Blunt ise fizikçinin eşi Katherine Oppenheimer’ı canlandıracak.  ‘Oppenheimer’ın diğer önemli oyuncuları arasında Robert Downey Jr., Matt Damon, Florence Pugh, Benny Safdie, Gary Oldman, Rami Malek, Casey Affleck, Dane Dehaan, Alden Ehrenreich ve Jack Quaid  de yer alıyor.

Nolan’ın Universal Pictures’lı ilk filmi

Nolan’ın 12. uzun metrajlı filmi ‘Oppenheimer’ın görüntü yönetmeni ise Hoyte Van Hoytema. Hollandalı-İsveçli sinematograf, Nolan’ın yakından tanıdığı bir isim. ‘Oppenheimer’, ikilinin birlikte çalıştığı dördüncü film olacak. Bu arada film, yönetmenin Warner Bros.’tan ayrıldıktan sonra anlaştığı Universal Pictures ile yaptığı ilk film olması yönüyle de kariyerinde bir ilke işaret ediyor. Filmden yeni bir fragman da yayınlandı.

Film, Kai Bird ve Martin J. Sherwin’in ‘American Prometheus’ adlı kitabına dayanıyor. Bu arada, ‘Oppenheimer’, yönetmenin en ünlü filmlerinden ‘Memento’ya gönderme yapan renkli ve siyah beyaz görüntüler de sunacak.

‘Oppenheimer’, 21 Temmuz’da vizyona girecek.

Oscar'da yeni kurallar herkesi memnun etmedi: Dreyfuss'un midesi bulanıyormuşOscar’da yeni kurallar herkesi memnun etmedi: Dreyfuss’un midesi bulanıyormuş

 

 

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.