Giresunspor’un seçim dopingi Fenerbahçe’ye vurdu

Giresunlu Ak Parti Genel başkan yardımcısı Nurettin Canikli, yeşil beyazlıların futbolculara borçlarını ödemesine olanak sağladı. Fenerbahçe maçına konulan primle yeşil beyazlılar büyük mücadele verdi.

Spor 9 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Nurettin Canikli, Fenerbahçe maçından 4 gün önce Giresunspor tesislerine gitti.

Adettendir. Siyasiler gittikleri yerlerde o kentin futbol atkısını boyununa geçirir, o takımla ilgili bir kaç laf eder. Seçimlerin yaklaşmasıyla vaatler verilir. Bunlardan bazıları futbol takımıyla ilgilidir.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli de memleketi Giresun’da seçimlerden önce harekete geçti. Takımın kümede kalması için Giresunspor yönetimine destek oldu. Önce futbolculardan Ramon Arias, Jorman Campuzano ve Faustin Senghor’a geçmiş dönem borçları ödendi. Giresunspor’dan yapılan açıklamada “Bu süreçte desteklerini esirgemeyerek kulübün her zaman yanında olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli’ye camia adına teşekkür ederiz” denildi.

Skandal üstüne skandal: Dokunulmazlara bu kez dokunulacak mı?Skandal üstüne skandal: Dokunulmazlara bu kez dokunulacak mı?

Fenerbahçe maçından 4 gün önce ziyaret

Ardından yine Giresunspor’un resmi internet sitesinden Nurettin Canikli ve Ak Partili vekillerin Fenerbahçe maçı öncesi destek ziyaretinde bulunduğu belirtildi. Yeşil beyazlılar şu açıklamayı yaptı: “Nurettin Canikli, AK Parti Giresun Milletvekili Kadir Aydın, Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, AK Parti Giresun İl Başkanı Mete Bahadır Yılmaz ve beraberindeki heyetle birlikte Giresunspor’umuzu ziyaret ederek Başkanımız Nahid R. Yamak, Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve Teknik Direktörümüz İrfan Buz ile bir araya geldiler. Sayın Canikli, hafta sonu oynanacak olan Fenerbahçe maçı öncesinde takımımıza başarı dileklerini ileterek Teknik Direktörümüz İrfan Buz’a yeni görevinin hayırlı olması temennisinde bulundu.”

Fenerbahçe Giresun'da 'Buz' tuttuFenerbahçe Giresun’da ‘Buz’ tuttu

Giresunspor ilk defa özel prim verdi

Kümede kalma savaşı veren Giresunspor, hem futbolcularının alacaklarının ödenmesiyle şampiyonluk yarışı veren Fenerbahçe karşısında büyük bir mücadele verdi. Maçtan sonra Beyaz Tv ekranlarına bağlanan Giresunspor Teknik Direktörü İrfan Buz, Fenerbahçe maçında puan ya da puanlara özel prim verildiğini doğruladı. Mali olanaksızlık çeken Karadeniz ekibi daha önce bir maça özel prim vermemişti. UEFA Fair Play’e göre şahıslar para vererek kulübe destek olamıyor. Ancak Türkiye’de birçok kişi sponsorluk yoluyla para aktarımını sağlıyor. Nurettin Canikli’nin Giresunspor’a nasıl destek olduğu ise bilinmezliğini koruyor.

Galatasaray ilk turda bitirdiGalatasaray ilk turda bitirdi

Faruk Çelik: Bursaspor’u ben şampiyon yaptım

Artvin’den aday olan Ak Partili bir başka isim Faruk Çelik de Bursaspor’un Fenerbahçe’yi geçerek şampiyon olduğu 2009-2010 sezonu ile ilgili açıklama yapmıştı. O dönem Bursa’dan seçilen Faruk Çelik, “Ben Bursaspor’u Süper Lig’de şampiyon yapmışım, Urfaspor’u 2. ligden 1. lige çıkarmışım. Bunlar yaşanmış şeyler” demişti. 2009-2010 sezonunda Çelik, Fenerbahçe aleyhinde açıklamalarda bulunmuş ligin temiz olmadığını iddia etmişti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.