Apple’ın kurucu ortağına göre de yapay zeka dolandırıcılıkları kolaylaştıracak

Apple'ın kurucularından Steve Wozniak, yapay zekanın kötü amaçları olan insanların elinde büyük bir tehlikeye dönüşeceğini söyleyerek, bu teknolojilerin insanların dolandırılmasını kolaylaştırabileceğini söyledi. Wozniak'a göre yapay zekanın ürettiği her şeyden insanlar sorumlu olmalı.

Bilim Teknoloji 10 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Steve Wozniak, yapay zekanın ürettiği her şeyden insanların sorumlu tutulması gerektiğini söylüyor.

Mart ayında Elon Musk’ın da aralarında bulunduğu teknoloji alanının öncüleriyle yapay zekaya karşı açık mektup imzalayan Apple’ın kurucu ortağı Steve Wozniak, yapay zeka çalışmalarına karşı endişeli.

BBC’ye konuşan Wozniak’a göre yapay zeka, dolandırıcılığın tespitini zorlaştırabilir. Kötü aktörlerin elinde tehlikeli hale gelecek yapay zekaya dair düşüncelerini paylaşan teknoloji gurusu, bu teknolojilerle üretilen içeriklerin mutlaka işaretlenmesi ve denetlenmesi gerektiğini vurguladı.

“Yapay zeka teknolojileri o kadar akıllı ki, sizi kim oldukları konusunda kandırmak isteyen kötü niyetli kişilerin kullanımına çok açık” diyen Wozniak, yine de yapay zekanın duygudan yoksun olması nedeniyle insanların yerini almayacağını düşünüyor.

ChatGPT gibi programların, kulağa çok zekice gelen metinler oluşturabilmesi nedeniyle sahtekarlık yapan kişileri daha ikna edici hale getireceği konusunda uyarıda bulunan Wozniak, yapay zeka teknolojisiyle üretilen her içerikten insanların sorumlu tutulması gerektiğini düşünüyor.

“Bence para peşinde koşan güçler genellikle kazanıyor, bu biraz üzücü” ifadelerini kullanan Steve Wozniak, “Teknolojiyi durduramayız” diyor ve insanları eğiterek dolandırıcılık ve kişisel bilgileri almaya yönelik kötü niyetleri girişimleri tespit etmeye hazırlayabileceğimizi söylüyor.

Dolandırıcılıkta yeni eşik: ChatGPT destekli internet korsanlarına hazır olunDolandırıcılıkta yeni eşik: ChatGPT destekli internet korsanlarına hazır olun

Elon Musk dahil binden fazla kişi imzaladı: Yapay zeka çalışmalarına ara verilsinElon Musk dahil binden fazla kişi imzaladı: Yapay zeka çalışmalarına ara verilsin

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.