Arınç’tan Ali Yeşildağ çıkışı: İddiaları incelenmeli

Bülent Arınç, Erdoğan'ın ve yakın çevresinin yolsuzluk yaptığını iddia eden Ali Yeşildağ'ın iddiaları için "üzücü" dedi, mutlaka incelenmesi gerektiğini söyledi. Öte yandan Mücahit Arslan, 10Haber'de yer alan haber üzerine bir açıklama yaparak Yeşildağ hakkında suç duyurusunda bulunduğunu duyurdu.

Siyaset 10 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ali Yeşildağ ve Muhammet Yakut gibi isimlerin iktidara yönelik dile getirdiği iddialarla ilgili yargıyı ve kolluk kuvvetlerinin gereğini yapması gerektiğini söyledi.

Gazete Duvar’dan Can Bursalı’ya konuşan Arınç, “Kamuoyunu meşgul eden bu tür sözler iz bırakabilir. Biz temiz toplum iddiasıyla ortaya çıkmış bir partiyiz. Bunun üzerine gölge düşürecek bir takım olayların mutlaka araştırılması ve sorumluların ortaya çıkarılması gerektiğine inanıyorum” dedi.
Arınç, “Sayın Cumhurbaşkanımızın veya bir başkasının isimleri karıştırılarak yapılan bu açıklamalara sadece üzüntü duyuyorum. Ama suç iddiası ve isnadında bulunmaları karşısında hem yargı makamlarının hem de kolluk kuvvetlerinin gerekeni yapması doğru olur diye düşünüyorum” diye konuştu.

Türkiye dün 'Erdoğan 1 milyar dolar rüşvet aldı' diyen bir videoyu konuştu, akşamına video yasaklandıTürkiye dün ‘Erdoğan 1 milyar dolar rüşvet aldı’ diyen bir videoyu konuştu, akşamına video yasaklandı

Mücahit Arslan suç duyurusunda bulundu

Öte yandan Ak Parti’nin Ankara Milletvekili Ali İhsan (Mücahit) Arslan, 10Haber’den Caner Taşpınar’ın haberi üzerine bir açıklama yaptı. Arslan, firari durumdaki Ali Yeşildağ hakkında suç duyurusunda bulunduğunu duyurdu. Arslan’ın 8 Mayıs 2023 tarihinde Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı suç duyurusunda, Yeşildağ’ın Türk Ceza Kanunu’nun iftira ve tehdit suçlarından yargılanması talebinde bulunduğu öğrenildi. Arslan, avukatı aracılığıyla Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği dilekçede, Ali Yeşildağ videosundaki iddiaları “tamamen hayal ürünü” olarak niteledi.

Yeşildağ'dan ikinci video: Tarım Bakanlığında 3,5 milyar dolarlık rüşvet iddiasıYeşildağ’dan ikinci video: Tarım Bakanlığında 3,5 milyar dolarlık rüşvet iddiası

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.