Erkam Yıldırım, ‘Delilerin delisi’nin hapsini istiyor

‘Delilerin delisi’ adıyla Youtube’a yüklediği videolarla iktidar çevreleriyle ilgili yolsuzluk iddialarında bulunan Muhammet Yakut hakkında, Binali Yıldırım’ın oğlunun şikayeti üzerine 8 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

Siyaset 1 Haziran 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Muhammed Yakut hakkında, Ak Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım hakkında kullandığı ifadeler nedeniyle ‘zincirleme şekilde hakaret’ ve ‘iftira’ suçlamalarından sekiz yıl bir aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

Firari şüpheli Muhammed Yakut.

Son aylarda ‘Delilerin delisi’ isimli Twitter hesabından ve şahsi YouTube kanalından iktidar çevreleriyle ilgili yolsuzluk iddiaları dile getiren Muhammed Yakut hakkında kırmızı bülten çıkarılmıştı.

Yurt dışında bulunan Yakut’un hesabı ayrıca Türkiye’nin talebi sonrası Twitter tarafından erişime engellenmişti.

‘Zincirleme hakaret ve iftira’

Anadolu Ajansı’nın haberine göre; Anadolu başsavcılığı, müşteki Erkam Yıldırım’ın, YouTube üzerinden yaptığı iki ayrı yayında kendisine ‘hakaret ettiği’ ve ‘iftira attığı’ gerekçesiyle Muhammed Yakut hakkındaki şikayeti üzerine başlatılan soruşturmayı tamamladı.

Şüpheli Muhammed Yakut’un her iki video yayınında müşteki Yıldırım’a sarf ettiği sözlerin hakaret suçunu oluşturduğu belirtilen iddianamede, ikinci videoda geçen uyuşturucu madde kullanma ve Türkiye’ye kokain getirme şeklindeki suç ithamını içeren söylemlerinin de iftira suçunu teşkil ettiği kaydedildi.

İddianamede, Yakut’un ‘zincirleme şekilde hakaret’ ve ‘iftira’ suçlarından toplamda bir yıl dört aydan sekiz yıl bir aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Şüpheli Muhammed Yakut’un yurtdışında olduğu ve Türkiye’deki ikametinde bulunamadığı kaydedilen iddianamede, Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi’nde (UYAP) verilerine göre hakkında çok sayıda yakalama emri çıkarılan Yakut’la ilgili bu soruşturma kapsamında çıkarılan yakalama emrinin de henüz infaz edilemediği bildirildi.

İddianame, değerlendirilmek üzere Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

Arınç ‘İddialar incelenmeli’ demişti

Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 14 Mayıs seçimlerinden hemen önce GazeteDuvar’a verdiği röportajda,  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve bakanların yolsuzluk yaptığını  iddialarını dile getiren Ali Yeşildağ ve Muhammet Yakut gibi isimlerin iktadara yönelik dile getirdiği iddialarla ilgili “İddialar incelenmeli” demişti.

 

Sedat Peker’den yeni bombalar: Erkam Yıldırım’la kumar masasındaki kişi tanıdık çıktıSedat Peker’den yeni bombalar: Erkam Yıldırım’la kumar masasındaki kişi tanıdık çıktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.