Kılıçdaroğlu’nun bir günü | AK Parti’nin eski kalelerinde milliyetçiliği öne çıkardı

Kemal Kılıçdaroğlu dün, Bolu, Düzce ve Sakarya'da halkla buluştu. AK Parti’nin kalelerinde büyük kalabalıklar topladı. Sakarya’da Kılıçdaroğlu’nun otobüsüne taş atıldı. Saldırgan çocuk çıkınca Kılıçdaroğlu şikayetçi olmadı. Millet İttifakı adayı Sakarya’ya bakan sözü de verdi.

Siyaset 10 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Seçime günler kala cumhurbaşkanı adayları illeri dolaşmaya devam ediyor. Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte Bolu’da halka seslendi. Burada İmamoğlu’nun Erzurum mitingine yapılan taşlı saldırıyı değerlendiren Kılıçdaroğlu, taş ve sopayla işlerinin olmadığını söyleyerek bunun korkakların işi olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu “Cesur insanlar, namuslu insanlar bunu yapmazlar. Biri benden farklı düşündü diye onu dövecek miyim, aşağılayacak mıyım? Herkesin düşüncesine saygı duymak Bay Kemal’in görevidir” dedi.

Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu Bolu’da coşkuyla karşılandı.

CHP’nin 6 okundan birinin milliyetçilik olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, kimsenin milliyetçiliklerini sorgulayamayacağını ifade etti ve “Bizim milliyetçiliğimizi sorgulayanlara soruyorum 3 milyon 600 bin Suriyelinin nereden geldiğini kim biliyor? Nereden geldi bu insanlar? ‘Keşke Yunan galip gelseydi’ diyen adamın ayağına gidiyorlar” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, halka elleriyle kalp yaptı.

Süleyman Şah Türbesi üzerinden iktidarı eleştiren Kılıçdaroğlu, iki kırmızı çizgileri olduğunu belirtti ve bunları “Bayrağımız ve vatanımız” diyerek açıkladı. Daha sonra Kılıçdaroğlu “Peki bir soru. Süleyman Şah Türbesi’ndeki bayrağımızı kim indirdi?” diye sordu.

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu ile cumhurbaşkanı yardımcısı adayı İmamoğlu Bolu’da halkı selamladı.

Daha sonra Düzce’ye geçen Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu’na burada da yoğun ilgi vardı. Kılıçdaroğlu, evinin mutfağından çektiği videoları hatırlattı ve “Hiç meraklanmayın, benim saraylarda oturmak gibi bir derdim olmadı. Mütevazı bir evim var, zaten mutfağımı da aşağı yukarı biliyorsunuz” dedi. Adalet için yürüdüğü 450 kilometreyi işaret eden Kılıçdaroğlu, oy verse de vermese de haksızlığa uğrayanın yanında olacağını vurguladı.

İmamoğlu ise buradaki konuşmasında esprili bir dille sözlerine başladı. “Enişte” yazan bir pankartı okudu ve “Eşimin memleketinden gelince mecburen o tarafa bakmak zorunda kaldım, biraz hanımcılık var ruhumuzda” dedi. Mitinge katılanların tezahüratları üzerine ceketini çıkaran İmamoğlu, “Ceketi mi çıkarayım, öyle daha mı güzel oluyor? Haydi çıkarayım, ben 6 Mayıs’ta çıkardığım o ceketi zaten hiç giymedim” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’na Düzce’de de yoğun ilgi vardı. Özellikle gençlerin katılımı dikkat çekti

Erzurum saldırısına ilişkin de konuşan İmamoğlu, “1 oy için her şeyi yapabilecek, 100-150 insanı organize edip Erzurum’un adını lekeleyecek şekilde Ekrem İmamoğlu’nu değil, milleti, demokrasiyi taşlayacak kadar yüzsüzler bunlar” diyerek seslendi ve milletin haksızlığı göreceğini söyleyerek tekrarlanan 31 Mart seçimlerine işaret etti.

Öte yandan daha önce yurt dışına dönen gençlere ‘dönün’ diyen Kılıçdaroğlu’nun çağrısı da karşılık buldu. Boğaziçi Üniversitesi mezunu öğrencileri, ‘Siz İsteyin, Biz Döneriz’ akımı başlattı. Gençlerin bu hareketini gören Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından “Gelin evlatlarım, dönün gençler. Bu ülkenin size ihtiyacı var. Sizin hayalleriniz benim hedefimdir” dedi.

Sakarya’da yoğun kalabalık

Kılıçdaroğlu son durağı ise dün Sakarya’ydı. AK Parti’nin kalelerinden biri olarak görülen Sakarya’da miting alanı hıncahınç doldu. Düzce’deki gibi burada da yoğun güvenlik önlemleri alındı. Kürsüye ilk olarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş geldi.

İktidara yüklenen Yavaş, “Cumhur İttifakı’nın kendisi gibi düşünmeyen insanlara aynı saygıyı göstermesi lazım. Ne demek illet, zillet, vatan haini. Bunlar kimsenin ağzına yakışan kelimeler değil. Ne hakkınız var bizi birbirimize düşman etmeye. Bu iktidarın gitmesi için en birinci sebep budur” diye konuştu.

Sakarya’da Kılıçdaroğlu’nun mitingi beklenenin üzerinde bir kalabalıkla gerçekleşti

Yavaş’ın ardından İmamoğlu konuştu. Erzurum’daki taşlı saldırı hakkında konuşan İmamoğlu, “Bize taş atanlar olabilir ama biz onlara çiçek atacağız. Bu memleketi sevgiye boğacağız” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise iktidarın kullandığı kutuplaştırıcı dili eleştirdi.

“Biz seçimin barış, huzur içinde geçmesini istiyoruz” diyen Karamollaoğlu şöyle konuştu:

“İktidar yandaşları işi çığırından çıkarıp bir kavga ortamı oluşturmayı zorluyorlar son zamanlarda. Bizim derdimiz kavga etmek değil. Korkunun ecele faydası yok. Bu korku, arkadaşların siyasette sonlarını getirecek.”

Sakarya’ya bakan sözü

Kemal Kılıçdaroğlu sahneye “Bu ülkeye iyiliği, sevgiyi, barışı, adaleti getireceğim” diyerek çıktı.

Sosyal medya paylaşımları nedeniyle pek çok kişinin gözaltına alınmasına göndermede bulunan Kılıçdaroğlu, “Karamsar bir havanın olduğunu biliyorum. Evlatları tweet atınca endişe duyan anne ve babalar var biliyorum. Bay Kemal’in sözü var, en rahat beni eleştireceksiniz, her türlü tweeti rahat atacaksınız” dedi.

Kılıçdaroğlu, Sakarya’dan bir bakan çıkacağını açıkladı. Kılıçdaroğlu’nun işaret ettiği kişinin mitingin sonunda Sakaryalıları selamlamaya çıkan Engin Özkoç olduğu tahmin ediliyor. “Allah nasip ederse Sakarya’dan bir bakanınız olacak” diyen Kılıçdaroğlıu, “Depreme dirençli kentler nasıl yapılırmış göreceksiniz. Bakanlıklar nasıl yönetilirmiş yakından görmüş olacaksınız” diye konuştu.

Eski Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan ile Sinan Ateş suikastları hakkında konuşan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sinan Ateş’in kanı yerde kalmayacak. Bir yerde adaletsizlik varsa sonuna kadar üzerine yürüyeceğim. Sinan Ateş Ankara’nın göbeğinde vuruldu. Bugün yeni bilgiler de geldi. Gaffar Okkan’ın katillerini de Sinan Ateş’in katillerini de kulaklarından yakalayacağım ve adalete teslim edeceğim, hiç endişe etmeyin.”

Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum mitingine yapılan taşlı saldırının ardından Kılıçdaroğlu’nun otobüsünün de camı kırıldı

Kılıçdaroğlu’nun aracına saldırı… Şikayetçi olmadı

Mitingin ardından Kılıçdaroğlu’nun içinde bulunduğu seçim otobüsüne bir kişi tarafından taşlı saldırı yapıldı.

Kılıçdaroğlu, Sakarya’daki miting alanından ayrıldığı sırada, alan çıkışında bulunun bir kişi otobüse taş fırlattı. Otobüsün camı kırılırken saldırgan yakalandı. Kılıçdaroğlu’nun otobüsü daha sonra miting alanından ayrıldı.

Seçim otobüsüne taş atan kişinin 15 yaşında bir çocuk olduğu ortaya çıktı. Gözaltına alınan çocuk, Kılıçdaroğlu şikayetçi olmayınca serbest bırakıldı.

CHP’den yapılan yazılı açıklamada “Genel başkanımız, olayı öğrenmesinin hemen ardından, Sakarya Milletvekilimiz Sayın Engin Özkoç’u arayarak ‘Evladımızın kimliği hiçbir şekilde açıklanmasın, aileye de hukuki destek verilsin. Bu çocuk Türkiye’nin evladıdır; seçimler gelir geçer, çocuğun zarar görmemesi en önemli konumuzdur. Asıl mesele onun yaptığı eylem değil, bir çocuğu böylesi bir provokasyona alet edenlerdir’ talimatını iletti. Ayrıca Sakarya Mitingimiz öncesinde, güzergahımız üzerinde bulunan bazı noktalara taşların yığıldığı ihbarı alınmıştı. Bu provokasyon girişimi de Sakarya Emniyeti tarafından engellendi. Bu vesileyle emniyet güçlerimize de teşekkür ederiz” ifadeleri kullanıldı.

İlk turda bitirelim mesajı

CHP lideri Kılıçdaroğlu akşam saatlerinde  “İlk turda bitirelim” notuyla yeni bir video paylaştı.

Videoda “Her gün görüyoruz ki karşımızdaki radikaller koalisyonu gözünü karartmıştır. Korkunç şeyler yapmaya hazırlar. Biz mutlaka kazanacağız da sonrasındaki şifa sürecimiz uzamasın, yıllar almasın diyorsanız ilk turda bu işi geçmek zorundayız” dedi.

Seçmenlere bilinçli oy kullanma çağrısı yapan Kılıçdaroğlu, sistem değişikliği için Meclis çoğunluğunu elde edecek şekilde kazanmaları gerektiğini anlattı.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.