Volkan Demirel: Neşemi o gece kaybettim

Ülkemizde yaşanan deprem felaketi, 11 ilimizde fiziksel, 81 ilimizin tamamında psikolojik olarak hasar bıraktı. O deprem sonrası Hatay'a verdiği destekle adından fazlasıyla söz ettiren Volkan Demirel Alman Sport1’e konuştu.

Spor 10 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Volkan Demirel, Sport1'e çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ilimizi etkileyen depremler sonrası yaptıklarıyla takdir toplayan Hatayspor teknik direktörü Volkan Demirel Sport1’e konuştu. Demirel, depremzedeler için yapılacaklardan, Fenerbahçe’yle geçmişine ve Mesut Özil’le alakalı sorulara varana kadar birçok merak edileni yanıtladı.

Volkan, Alman kaynağa verdiği röportajda, Fenerbahçe’nin eski kalecisi olmasından kaynaklı popülerliğini kullanarak, deprem bölgesine yardım planı için Alman kulüplerle görüştüğünü açıkladı. Demirel, “Borussia Dortmund, Bayern Münih, Schalke 04, Fortuna Düsseldorf, Mainz, Köln gibi Alman kulüplerinin yetkilileri ile görüşüp bazı maçlar organize edebiliriz diye düşündüm. Mainz bizi ilk günden beri destekledi. Ben buraya para bağışlamak istemiyorum, buradaki çocukların sorunları ile ilgilenmek istiyorum. Bunu da kendim için yapmıyorum.” dedi.

Volkan, Bayern Münih’le görüşme sürecinde Hamit ve Halil Altıntop’un; Dortmund’la görüşme sürecinde Nuri Şahin’in kendisine destek olduğunu belirtti. Volkan, gelecek sezon Hatayspor’un maçlarını Mersin’de oynamak durumunda olduğunu açıkladı.

Skandal üstüne skandal: Dokunulmazlara bu kez dokunulacak mı?Skandal üstüne skandal: Dokunulmazlara bu kez dokunulacak mı?

“Hayatımdaki son mutlu gün”

Volkan Demirel, ailesinin depremden bir gün önceki Kasımpaşa maçı için Hatay’da olduğunu belirterek şunları söyledi: “Depremi bütün ailem hissetti. Kasımpaşa maçı sebebiyle o gün Hatay’dalardı. O maçın oynandığı gün hayatımdaki son mutlu gündü. Ertesi sabah her şeyi kaybettik. Tanıdığım çok fazla insan hayatını kaybetti. Çocuklarımı da kaybedebilirdim. Hayatta kaldığımız için şanslıyız. Bazı çalışanlarımız enkazın altından saatlerce çıkamadı. Büyük kızım hala olanların etkisini atlatamadı. Atsu’nun attığı gol ile maçı kazandığımız gün her zaman hayatımın en mutlu günü olarak kalacak. Ertesi gün yaşadığımız deprem sonrası o eski neşemi bir daha hiçbir zaman geri kazanamayacağımı düşünüyorum.”

Hatayspor, Atsu’nun 90+7’deki serbest vuruş golüyle kazanmıştı.

Demirel: Atsu harika biriydi

Depremden bir gün önce oynanan maçın son dakikasında frikikten galibiyeti getiren golü atan Christian Atsu’yu anlatan Demirel, “”Christian Atsu harika bir insandı. Bir gün elinde zarflarla idmana geldi ve ona ‘Hayırdır, evleniyor musun?’ dedim. Yılbaşı sebebiyle bütün çalışanlara küçük bir hediye vermek istediğini söyledi. Para onun için hiçbir zaman önemli değildi” dedi.

Volkan, eski oyuncusuyla alakalı konuşurken gözyaşlarına hakim olamayarak, “Christian her zaman oynamak istedi. Sağlıklı olduğu zaman da oynadı zaten. Oynadığı son maçta golünü attı ancak sonrasında maalesef aramızdan ayrıldı. Hepimiz onu çok seviyorduk ve bu kadar harika bir insanı kaybetmek kolay değil. Christian ve sportif direktörümüz her zaman bizimle olacak” diye konuştu.

Volkan Demirel verdiği röportajda Atsu’yu da andı.

Hatayspor teknik direktörü, şimdilerde kanser hastalığıyla boğuşan eski teknik direktörü Christophe Daum’a çok şey borçlu olduğunu ifade etti. Volkan, oyunculuk döneminde Bayern Münih’in kendisini istediğini anlattı ve Manuel Neuer’den de övgüyle söz etti.

Demirel: Mesut fazla sakatlık yaşadı

Demirel, Mesut Özil’le alakalı gelen soruya ise şöyle yanıt verdi: “Mesut, Fenerbahçe’ye geldiğinde çok büyük beklentiler vardı. Maalesef beklenen performansı gösteremedi ve Fenerbahçe ondan yararlanamadı. Biraz içine kapanık bir insan ama herkes kendi hayatından sorumludur sonuçta. O dönemde çok fazla sakatlık yaşadı ve onun en büyük sorunu hiçbir zaman tam anlamıyla sağlıklı olmamasıydı. Mesut’u çok seviyorum ve hayatında mutluluklar diliyorum.”

Mesut Özil Fenerbahçe formasıyla 37 maçta 9 gol 3 asist üretti.

Fenerbahçe efsanesi eski kaleci, bir gün Fenerbahçe’de görev yapmak isteyip istemeyeceğiyle alakalı soruya şu yanıtı verdi: “Fenerbahçe’de teknik direktör olmama gerek yok, ben zaten Fenerbahçe’nin kendisiyim! Tabii ki böyle bir görev bana gelirse gurur duyarım. Fenerbahçe benim hayatım. 18 yıl boyunca kaledeydim ve 2 yıl da yardımcı antrenörlük yaptım. Daha sonra da eğer bir gün Fenerbahçe’de çalışırsam; tecrübeli bir teknik direktör olarak çalışmak istediğim için ayrıldım. Fenerbahçe benim ailem, beni ben yapan kulüp. Her zaman Fenerbahçe için çalışmak isterim.”  aptı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.