Hayır, sen Logan Roy’sun Brian Cox!

HBO'nun sevilen dizisi 'Succession'da medya patronu ve ailenin babası Logan Roy'u canlandıran Brian Cox, rolünün üzerine yapışmasından korkuyor. Dizinin popülerliği onu çok mutlu etmiyormuş, çünkü herkes tarafından tanınmaya başlamış. Cox "Kaybettiğim anonimliğe üzülüyor, rahatsız oluyorum" diyor.

Kültür Sanat 11 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
cfghjk

HBO’nun son dönem hitlerinden ‘Succession’ finale yürüyor. Dördüncü sezonuyla ekranlara gelen dizide Roy Ailesi’nin akıbeti ne olacak öğrenmemize çok az kaldı. Dizi öylesine popüler ki ‘Succession’ oyuncuların attığı her adım takip ediliyor, verdikleri demeçler günlerce konuşuluyor ve bir sonraki projeleri merakla bekleniyor.

Ancak herkes bu durumdan çok da memnun değil. Dizide medya patronu ve ailenin babası Logan Roy’u canlandıran Brian Cox, verdiği bir röportajda ‘Succession’daki Logan Roy performansıyla tanımlanmak istemediğini söyledi. Sahne, sinema ve televizyondaki çalışmalarıyla tanınan ve Shakespeare oyunlarını sahneleyen Cox, rolün üzerine yapışmasından korkuyor:

“Logan Roy’u oynadıktan sonra, kaybettiğim anonimliğe üzülüyor ve rahatsız oluyorum. Çünkü bu, bana iyi gelen şeylerden biriydi. Logan Roy, büyük rollerden biri. Buna yapacak bir şeyim yok. Umarım sadece bu rolle tanımlanmam, göreceğiz.”

Bu arada Cox’un bir sonraki projesi de belli. Oyuncu, Jeremy Herrin tarafından yönetilen ‘Uzun Bir Günün Geceye Yolculuğu/Long Day’s Journey Into Night’ oyununda bağımlılıkla mücadele eden, hayal kırıklığına uğramış aktör James Tyrone’u canlandıracak.

76 yaşındaki Cox’un bir sonraki büyük projesi, tiyatro oyunu olacak.

Eğlence zirvedeyken partiden ayrılmak gerekir

Buradan sonrası dizinin son sezonuna dair tat kaçırıcı bilgiler içerecek, uyaralım. Cox, NYT’ye verdiği röportajda ayrıca karakteri Logan Roy’un ölümünü de değerlendirdi. Yazar ekibinin verdiği bu kararın çok cesur olduğunu ve takdir ettiğini söyledi: “Onlar için zordu, ama herkesin sevdiği bir dizide bunu yapmak çok cesurcaydı. Her zaman eğlence zirvedeyken partiden ayrılmak gerekir.”

Yaratıcılığını Jesse Armstrong’un üstlendiği Emmy ödüllü  ‘Succession’ın kadrosunda Jeremy Strong, Sarah Snook, Brian Cox, Kieran Culkin, Nicholas Braun, Matthew Macfadyen ve Alan Ruck gibi isimler yer alıyor. 13 dalda Emmy ödülüne değer görülen dizi, 2022 Altın Küre’de ise En İyi Dizi dahil toplam beş ödül kazanmıştı. ‘Succession’ ilk iki sezonuyla Blu TV’de izlenebilir.

Roy Ailesi’nden satılık: Central Park manzaralı, 5+2 çatı katı, 29 milyon dolar…Roy Ailesi’nden satılık: Central Park manzaralı, 5+2 çatı katı, 29 milyon dolar…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.