Kılıçdaroğlu’nun bir günü | ‘Seçimin sonucunu YSK açıklamazsa biz açıklarız!’

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı bir canlı yayında "YSK seçim sonuçlarını zamana yayıp açıklamayı geciktirirse ne olacak?" sorusuna, "Hazırlığımız tamam. Açıklamazlarsa belgeli olarak biz açıklarız" yanıtı verdi.

Siyaset 11 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Konda anketi, Kılıçdaroğlu'nu seçime 3 gün kala ilk turda seçilmeye yakın gösterdi.

Seçimlerde son düzlüğe girilirken Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki gün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın miting yaptığı Aydın’a gitti. Kılıçdaroğlu’nun sonraki durağı ise Kütahya’ydı.

Kılıçdaroğlu’nun Atatürk Kent Meydanı’nda düzenlediği mitinge Aydınlıların ilgisi büyüktü. Erzurum’da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yapılan saldırıya ilişkin Erzurum Valisi Okay Memiş’i isim vermeden eleştiren Kılıçdaroğlu, “Siz devletin valisisiniz! Devletin kaymakamısınız! Eğer bir partinin bürokratı gibi davranırsanız, bir parti için uğraşırsanız her birinizin hesabını soracağım” ifadelerini kullandı.

“Hiç kimse şah değil, hiç kimse padişah değil, hepimiz halkız halk!” diyen Kılıçdaroğlu, sandığa gitme çağrısı yaptı. Kılıçdaroğlu seçmenlerine seslenerek daha önce AK Parti ve MHP’ye oy verenleri ikna etmelerini istedi. Ayrıca sandık güvenliği çağrısı yapan Kılıçdaroğlu, “Bir oyumuzu bile çaldırmayacağız. Her sandıkta görevimiz var. Her sandıkta çalışıyoruz. Asla ve asla adaletsizliğe izin vermeyeceğiz. Biz de sabaha kadar bekleyeceğiz. Bekleyin. Mücadele edeceğiz. Çalışacağız. Kazanacağız. Ülkeyi aydınlığa kavuşturacağız” dedi.

Kılıçdaroğlu gençlere seslenerek, “Size söz veriyorum, size özgürlüğü, huzuru getireceğim. Bugün bir tweet attığınızda anneniz, babanız uyarıyor; ‘Oğlum, kızım bu tweeti atma başımız belaya girer’ diye. Size öyle bir özgürlük alanı vereceğim ki en rahat Bay Kemal’i eleştireceksiniz. Kimse kılınıza bile dokunmayacak. Bu ülkeye gerçekten demokrasiyi getireceğim. Gençler daha çok iş yapacağız sizinle. Kapanan tüm köy okullarını yeniden açacağız ve Cumhuriyet’in 100. yılında 100 bin öğretmenin atamasını yapacağız” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun her iki mitingi de oldukça kalabalıktı

Bütün hayatımı incelediler, hiçbir şey bulamadılar

Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın ziyaretinin ardından Kütahya’da Millet Buluşması’na katıldı.

Kılıçdaroğlu’ndan önce konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Saraylar yapılarak Türkiye güçlenmez. Bunu herkes böyle bilmeli. Bin kişilik sarayda oturacaksın. Amerika Başkanı’nın yaşadığı yerin adının bile çevirisini yapınca ‘Beyaz Ev’ manasına geliyor. Bizimkiler evde oturmayı sindiremiyorlar, illa da sarayda oturacaklar. Bu ülkenin problemleri saraydan çözülmez. Sarayda oturduğun zaman gariban umurunda değil senin. Biz bunu bilmiyor muyuz?” ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu ise konuşmasına “Alınterinden yana değişime hazır mıyız?” diyerek başladı ve “Mülakatlar kalkacak, 100 bin öğretmen ataması yapacağız, köy okulları açılacak, emeklilere bayramda 15 bin TL ikramiye vereceğiz” diyerek vaatlerini sıraladı.

Kılıçdaroğlu, “27.5 yıl devlette çalıştım. Benim bütün bürokratik hayatımı incelediler. Hiçbir şey bulamadılar. Çünkü Bay Kemal kul hakkı yemez. Yiye yiye doyamadılar. Bzi sosyal devlet istiyoruz. Kimsenin aç kalmadığı bir devlet istiyoruz. Sen yandaş için çalışıyorsun, Bay Kemal vatandaş için çalışıyor” dedi.

Burada da Erzurum’daki taşlı saldırıya değinen Kılıçdaroğlu, “Taş atanlar korkularından atıyorlar. Yiğit adam taş atmaz. Yiğit adam gelir çıkar karşıma, dünya kadar televizyon var. Çıkar tartışırız. Cesaret ister. Bay Kemal’in önüne çıkmak için kul hakkı yememek lazım, yolsuzluk yapmamak lazım. Cumhur İttifakı’ndaki Genel Başkanlar ‘kul hakkı yemem’ diyor mu? Biz vatandaşın hakkını koruyacağız. Siyaset zenginleşme aracı değildir. Siyasete girip de zenginleşenler bilin ki malı götürüyordur. Ama nereye götürürlerse götürsünler, Bay Kemal onları tamamını getirecek Türkiye’de size verecek” diye konuştu.

Selvi Kılıçdaroğlu cenazede gözyaşlarına hakim olamadı

Kılıçdaroğlu ailesinin acı günü

Öte yandan Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu’nun, Alzheimer rahatsızlığı nedeniyle bir süredir Eskişehir’de Tepebaşı Belediyesi Yaşam Köyü ve Alzheimer Konukevi’nde kalan ağabeyi Prof. Dr. Hüseyin Özdağ, önceki gün rahatsızlanarak ambulansla kaldırıldığı Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde zatürre ve solunum yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetmişti.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mühendislik-Mimar Fakültesi Maden Mühendisliği Bölüm Başkanlığı’ndan 2017 yılında emekli olan Prof. Dr. Hüseyin Özdağ için Eskişehir Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı ve Derneği Cemevi’nde tören düzenlendi.

Cenaze törenine Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu, CHP PM Üyesi Erdoğan Toprak, CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen,  Ak Parti MKYK üyesi Burhan Sakallı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Borsa manipülatörlerine seslendi

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından borsada manipülasyon yapanlara seslendi.
Kılıçdaroğlu, paylaşımında “Borsa manipülatörleri, sizin gözünüzün yaşına bakmayacağım. Yemin billah olsun ki bakmayacağım!” ifadelerini kullandı.
Kılıçdaroğlu daha önce de 15 Mayıs günü borsaya soruşturma emri vereceğini söylemişti.

‘Tıpış tıpış verecekler’

Bir güne 2 ilde miting ve sosyal medya paylaşımlarını sığdıran Millet İttifakı’nın ortak Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, akşam da Tele1’de Merdan Yanardağ ve gazeteciler Evren Özalkuş ile Zeynel Lüle’nin sorularını yanıtladı.
CHP liderinin öne çıkan açıklamaları şöyleydi:

• (Muharrem İnce hakkındaki video iddialarına dair) Kimse montajcılara inanmasın. Bu ahlaksızlıktır. Bununla mücadele etmek de her vatanseverin görevidir. Çıkıp iftira atarlar. Türkiye’nin buradan çıkması lazım. Ahlaksız yapıları açığa çıkaracağız. Türkiye Cumhuriyeti’nin bu gücü var. Dijital ortama iz bıraktığınız zaman bunu saptamak kolay.
• (YSK seçim sonuçlarını zamanında açıklamazsa sorusu için) YSK açıklamasın biz açıklayacağız. Bizim tarihimizde ilk kez bir buçuk yıldır seçim güvenliği için çalışıyoruz. Bütün ayrıntılar hesaplandı. Eğitimler verildi. Altyapılar oluşturuldu. Denemeler de yapıldı. Dün de deneme yapıldı. Diğer partiler de yapıyor. Bayram ahvası içinde sandığa gideceğiz. Büyük bir eğlence içinde gidin. Komşularınızı, yakınlarınızı alın. Geçmiş dönemde AK Parti’ye, MHP’ye oy vermiş olanları da ikna edin. Dijital altyapının güvenliğini aldık. YSK, AA yayınlamasa da, seçim sonucu dursa da biz hepsini tek yayınlayacağız.
• AK Partili bazı unsurlar, ya da AK Parti’nin tahrik ettiği bazı unsurlar sokağa çıkıp ateş edebilirler. Bir çatışma ortamı yaratmak isteyebilirler. Kast ettiğim buydu. Yoksa vatandaşın oyuna sahip çıkmaması değildi. Yani herkes sonucu takip edecek.

‘Malvarlıklarını açıklasınlar’ çıkışı

• (Seçime darbe benzetmesi) En sonunda halkı darbeci yaptılar. Soğan üreticisini terörist, emekliyi terörist yaptılar. Şimdi de kalkıp vatandaşı darbeci yapıyorlar. Seçim tarihini belirlleyen bunlar YSK’yı, oy pusulasını belirleyen bunlar. Beğenmedikleri zaman vatandaş darbe yaptı diyorlar. Bunların halkla ilgisi kalmadı. Dünyalıklarını yurtdışına götürdüler. Binaları, gökdelenleri orada. Hepsini biliyoruz. Hepsini getireceğim. Korktukları bunlar. Kul hakkı yemedim, yedirmeyeceğim de. Malvarlıklarını açıklasınlar. Ya da gelsinler televizyon programında ben onlara her şeyi anlatayım.
• (Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “kazansanız da halk size teslim etmez” sözü için) Demek ki kazanacağımı o da kabul ediyor. Teslim etmez ne demek? Ne demek teslim etmez. Halkın iradesi her şeyin üzerinde. Parlamentoyu da Cumhurbaşkanını da belirleyen halk. Tıpış tıpış verecekler. Ben ondan tencere istemiyorum ki. Denemek istediler İstanbul’da. Seçim kurulundaki çetelerle halletmek istediler. Bizim hukuk tarihimizdeki en büyük rezaletlerden biridir. Ben onlara çete dedim dava açtılar. Bunun peşini bırakmayacağım.

 

Bay Kemal’in tahtasında bu kez sanayi vardı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün akşam sosyal medya hesabından seçim projelerini anlattığı ‘Bay Kemal’in Tahtası’ isimli videolara bir yenisini ekledi.
Videosunu “Biz Türk devletini yönetmeye her şeyimizle hazırlandık. Onlar tüm enerjilerini kavga ve iftiraya harcadılar, biz geleceği çalıştık. Türkiye’yi dünya ligine taşımaya hazırız. Artık çalıştıklarımızı uygulama zamanı. Bu sefer Vizyon sıçramamızı anlattım” açıklamasıyla paylaşan Kılıçdaroğlu,
Türkiye’yi “yeni sanayi devriminin tam merkezi”ne koymak için hazırladığı projelerini anlattı.
Kılıçdaroğlu, projesinin ayrıntılarını şu ifadelerle paylaştı:

‘Ucuz iş deposu olmayacağız’

“Türkiye’nin endüstriyel dönüşümünü gerçekleştireceğiz. Dirençli, yeni sanayi devriminin altyapısını kuracağız. Öncelikle dijital teknoloji, yapay zeka, makine öğrenimi, sağlık teknolojileri, pil teknolojisi, fintek ve blokzincir teknolojileri, haberleşme ve bulut teknolojileri gibi alanları büyüteceğiz. Çip üreteceğiz. İkincisi, yenilenebilir enerjiye geçiş hareketini başlatacağız. Güneş ve rüzgar santralleri sayesinde enerji ithalatı faturamızı önce azaltacağız, sonra ortadan tamamen kaldıracağız. Enerjide bağımsızlığımızı sağlamak önceliğimiz olacak.
Akdeniz havzasındaki avantajlı konumumuzu kullanacağız, Akdeniz ülkelerine liderlik edeceğiz. Türkiye’yi enerji depolama, işleme ve dağıtım merkezi haline getireceğiz. Dijital devrimi entegre edeceğiz. Türkiye’yi fosil yakıt uygarlığından yenilenebilir enerji toplumuna dönüştüreceğiz. Şirketlerimizin dijital ve teknolojik dönüşümü için tüm koşulları hazırlayacağız. Düşük ücret çilesi bitecek, üniversitelerimiz bilim, teknoloji ve sanat üretecek. Her alanda inovasyona öncülük edecek, yüksek yetenek inşasına odaklanacağız. Depreme dirençli, iklime dirençli kentler inşa edeceğiz. Bu dönüşümü gerçekleştirdiğimizde Türkiye her 10 yılda bir krizlere savrulan bir ülke olmaktan çıkacak. Ekonomimiz krizlere karşı dirençli hale gelecek. Ne dedik? Dünyanın ucuz iş deposu olmayacağız. Aksine cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında dünya ile rekabet eder hale geleceğiz. Bilimle, temiz para ile, yepyeni bir zihniyet dönüşümü ile yepyeni bir yüzyıla yelken açacağız. Haydi Türkiye.”

Kılıçdaroğlu’nun bir günü | '85 milyonun Cumhurbaşkanı olacağım'Kılıçdaroğlu’nun bir günü | ’85 milyonun Cumhurbaşkanı olacağım’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.