Sinematek gururla sunar: Luchino Visconti filmleri İstanbul’a geldi

İtalyan sinemasının efsanevi yönetmenlerinden Luchino Visconti, Sinematek/Sinema Evi'nde gerçekleşen 'Luchino Visconti Retrospektifi' ile İstanbul sinemaseverlerle buluşuyor. Yönetmenin 13 uzun metrajlı filmi, 25 Haziran'a kadar farklı gün ve saatlerde sinemaseverlerle buluşacak.

Kültür Sanat 11 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Retrospektif Visconti'nin 'Leopar' filmiyle başladı.

İtalyan toplumunun sınıf farklılıklarına ve tarihsel değişimine odaklanan filmleriyle bilinen yönetmen Luchino Visconti, Sinematek/Sinema Evi’ne konuk oluyor.

Yönetmenin 13 uzun metraj filminden oluşan ‘Luchino Visconti Retrospektifi’ 25 Haziran’a kadar farklı gün ve saatlerde sinemaseverlerle buluşacak. İtalyan Komünist Partisi üyesi bir Marksist olan yönetmen, sinemayı, sanatın farklı disiplinleriyle birleştirerek; operadan edebiyata, resimden müziğe başka sanatların etkisinde çektiği filmlerle biliniyor.

Sinema kariyerine Jean Renoir’in asistanı olarak başlayan Visconti, 1943 yılında ilk kez yönetmen koltuğuna geçti ve ‘Tutku/Ossessione’ filmini çekti. Visconti’nin diğer önemli filmleri arasında ‘Venedik’te Ölüm’, ‘Düşman Kardeşler’, ‘Leopar’, ‘Lanetliler’ ve ‘Yabancı’ gibi yapımlar yer alıyor.

İstanbullu sinemaseverler, Luchino Visconti filmlerini yeniden beyazperdede izleyebilecek.  Sinematek ile İtalyan Kültür Merkezi İstanbul işbirliğiyle gerçekleştirilen retrospektif kapsamında telif haklarıyla ilgili sorunlar nedeniyle programa alınamayan ‘Sandra/Vaghe stelle dell’Orsa’ dışındaki tüm uzun metraj filmleri Sinematek/Sinema Evi Onat Kutlar Sinema Salonu’nda gösterilecek.

Camillo Boito’nun 1882 tarihli aynı adlı novellasından uyarlanan ‘Senso’; Visconti’nin hem gerçekçi hem hayalsi filmi ‘Beyaz Geceler’ ve Visconti’nin en tartışılan filmlerinden ‘Alman Üçlemesi’nin ikinci filmi ‘Venedik’te Ölüm’ün de aralarında bulunduğu perspektif, mayıs ve haziran ayları boyunca sinemaseverlerle buluşacak.cProgramın tamamına buradan ulaşılabilir.

Christopher Nolan'dan bir atom bombası hikayesi, yeni fragman geldiChristopher Nolan’dan bir atom bombası hikayesi, yeni fragman geldi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.