Liverpool, taç profesörüyle yollarını ayırdı

Liverpool, 2018’den bu yana kulüpte görev alan taç antrenörü Thomas Gronnemark’la sözleşme yenilemeyecek.

Spor 12 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Ünlü taç antrenörü Thomas Gronnemark Liverpool'dan ayrılıyor.

Premier Lig ekiplerinden Liverpool, 2020’deki şampiyonlukta büyük katkısı olan Danimarkalı taç antrenörü Thomas Gronnemark’la sözleşme yenileyemeyecek ve yollarını ayıracak. Gronnemark, 2018’den bu yana Jürgen Klopp’un ekibinde yer alıyordu. Habere göre Gronnemark, sözleşmesinin yenilenmesi halinde oyuncularla çalışmak adına istediği zamanı bulamayacağından ötürü sözleşmesini yenilememe kararı aldı.

‘Milano futbol haftası’nda ilk defileye Inter damga vurdu!‘Milano futbol haftası’nda ilk defileye Inter damga vurdu!

Eski sprinter ve kızak binicisi olan Gronnemark, Klopp’un takımının ligdeki en kötü 3. taç istatistiğine sahip olduğunu görmesi sonrası göreve gelmişti. Gronnemark’ın ilk sezonunda Şampiyonlar Ligi’ni kazanan Liverpool, ikinci sezonda taç yoluyla 14 gol atarak Premier Lig zaferine uzanmıştı. Gronnemark, Liverpool öncesi Ajax, Flamengo, Toulouse gibi ekiplerle de çalışıyordu.

Kendi kaderinin kusursuz yazarı: Kevin De BruyneKendi kaderinin kusursuz yazarı: Kevin De Bruyne

YouTube’da açıklama yapan Gronnemark, “Liverpool’la mükemmel beş sene geçirdim. Yalnızca taç atışlarında 18.’likten 1.’liğe çıkarak değil aynı zamanda büyük kupalar kazanarak. İlk iki sezonda büyük başarılar elde ettik ve kulübü sezonda 4-5 kez ziyaret ederek taç çalışmalarımızı yapabiliyorduk. Fakat ardından pandemi araya girdi ve seyahat etmek zorlaştı. Sezonda bir kez takımla olabiliyordum ve taç atışlarında seviyemiz mükemmelden iyiye indi. Oyuncularla yeteri kadar vakit geçiremediğimi anladım. Yeniden sezonda 4-5 kez takımla olmak istediğimi ve 2023-24’ten itibaren bu şekilde devam etmek istediğimi kulübe bildirdim. Onlar da bir değişiklik istediler ancak kendileri için. Liverpool’a teşekkür ediyorum. Fantastik bir yolculuktu” dedi.

Dünya üzerinde birçok kulüple çalışan Gronnemark, geçtiğimiz sene Trabzonspor idmanına da katılmıştı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.