Taktikler Bianca’dan altınlar Taha’dan!

Serbest stil 125 kiloda 10. kez Avrupa şampiyonu olan Taha Akgül, "Eşim Bianka rakiplerimi analiz ederek bana 1 sayfa maç taktiği yazıyor. Onunla beraber bütün turnuvalarda birincilik elde ettim" dedi.

Spor 13 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Taha Akgül, geçen yaz evlendi.

Taha Akgül serbest stil 125 kiloda 2012, 2013, 2014, 2015, 2017, 2018, 2019, 2021, 2022 ve 2023’te Avrupa şampiyonu olarak tarih yazdı. Ama onun için 2022 yılının ayrı bir önemi var. Almanya’ya arkadaşına gittiği bir ziyarette Macar Bianka Cekusz ile karşılaştı. 25 Eylül 2022’de onunla evlendi. Bu evlilik Taha Akgül’e iyi geldi. Güreştiği 5 turnuvada da altın madalya kazandı.

Tarih yazarı Taha Akgül... 1,2,3 yetmez 9,10,11 olsunTarih yazarı Taha Akgül… 1,2,3 yetmez 9,10,11 olsun

Eşi Bianca’nın kendisine büyük destek verdiğini belirten Taha Akgül, “Onunla beraber performansım çok arttı. Beni çok motive ediyor. Eskiden annem ve babam çok destek olurdu, şimdi de eşim çok destek oluyor. İnşallah onun desteğiyle olimpiyat altını nasip olur. Bianka maçlardan önce hep ‘birinci olacaksın’ diyor. Bütün rakiplerimi biliyor. ‘İranlı şöyle güreşiyor, seni dışarıya itiyor’ diyor. Annesiyle konuşuyorlar hatta. 1 sayfa taktik yazmış maç akşamı mesela” dedi.

Zagrep’de Avruqa şampiyonu olan Taha Akgül madalyayı eşine takmış.

Madalyayı Bianca’nın boynuna takmış

Eşiyle birlikte fedekarlık yaptıklarını belirten Taha Akgül şunları söyledi: “O ayrı kaldı ben ayrı kaldım. Sonra dedim ki ‘bu madalya senin için’. Havalimanında madalyayı direkt Bianka’nın boynuna taktım. Şimdi artık Bianka yanımda ve onun için de güreşiyorum. Seneye Avrupa şampiyonamız var ama dünya şampiyonu olursam belki es geçme durumum var çünkü olimpiyatlara az kalıyor. Bu Avrupa şampiyonasında sakatlandım. Şu anda 2’nci derece yırtık var. Bu ameliyat derecesinde olsaydı dünya şampiyonasını kaçırırdım. Gelecek yıl aynısını yaşasam olimpiyatları kaçırabilirim. Gelecek yıl çok kontrollü olmamız gerekiyor. İlk hedefim dünya şampiyonluğu ile olimpiyat vizesi almak. Kafamı rahatlattıktan sonra 1 yıl boyunca kendimi olimpiyata endeksleyeceğim. Avrupa benim için artık hedef değil.”

Madalya koleksiyoneri Rıza Kayaalp’in hikayesiMadalya koleksiyoneri Rıza Kayaalp’in hikayesi

Bianka Cekuzs Akgül: Çocuk istiyoruz

Bianka Cekusz Akgül, “Kalben her zaman ona güç ve enerji veriyorum. İlk Avrupa şampiyonasını beraber kazanmıştık. Ona her anlamda destek olmaya çalışıyorum. Benimle beraber 5’te 5 yaptı ve hiç mağlubiyet yüzü görmedi Çocuk sahibi olmayı da düşünüyoruz ama önce planımızı yapmak istiyoruz. Bir şeyler olgunlaştığında sevdiklerimize duyuracağız” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.