Icardi Galatasaray’ı şampiyonluğa taşıyor! İstanbulspor engeli de aşıldı

Galatasaray'ın golcüsü Mauro Icardi geçen hafta Başakşehir'den sonra İstanbulspor'u da yıkan isim oldu. Zaniolo'nın kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan sarı kırmızılıların attığı son 4 golün hepsi Arjantinli'den geldi.

Spor 17 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Mauro Icardi taşıdı, Galatasaray 3 puanı aldı.

Seçim gündeminin tüm Türkiye’yi etkisine aldığı hafta sonunun ardından Süper Lig mesaisi dün oynanan maçlarla başladı. Söz konusu maçlardan biri de lider Galatasaray’ın, kümede kalma mücadelesi veren İstanbulspor’u ağırladığı karşılaşmaydı. Sarı-kırmızılılar liderlik yolundaki zorlu sınavlarından birine Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu’nda çıktı.

‘Tango’ya devam…‘Tango’ya devam…

Maça tehlikeli akınlarla başlayan ekip Galatasaray oldu. 12. dakikada Milot Rashica’nın denemesi direkten döndü. Bu vuruş, Galatasaray’ın bu sezon direkten dönen 20. şutu oldu.  32. dakikada Emeka Friday Eze ve Victor Nelsson’un çarpışması sonucu sağlık ekipleri oyun alanına dahil oldu. Nelsson maça bandajla devam etti. Galatasaray daha sonra Nelsson’un başına 15 dikiş atıldığını açıkladı.

Nelsson, kafasına atılan 15 dikişle maça devam etti.

45+7’de İstanbulsporlu Okan’ın ayağı kaydı, rakip ceza alanında topla buluşan Mauro Icardi pasını Rashica’ya aktardı. Kosovalının vuruşu auta gitti ancak oyuncunun yerde kaldığı anı inceleyen Alper Ulusoy, orta hakem Tugay Kaan Numanoğlu’nu VAR incelemesi için ekrana davet etti. Numanoğlu incelemeden sonra penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Mauro Icardi hata yapmadı ve Galatasaray’ı 1-0 öne geçirdi. Icardi, bu golden iki dakika sonra bir kez daha İstanbulspor ağlarını sarstı ancak bu gol, ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. İlk yarı 0-1 tamamlandı.

Hakan Çalhahoğlu ve arkadaşları İstanbul biletini aldıHakan Çalhahoğlu ve arkadaşları İstanbul biletini aldı

İkinci yarıya geride başlayan İstanbulspor rakip kalede net pozisyonlar yaratmakta zorlandı. 69’da Rashica yerine oyuna dahil olan Nicolo Zaniolo, 75. dakikada kırmızı kart gördü ve Galatasaray 10 kişi kaldı. 10 kişi kalan sarı-kırmızılılar ataklarını sürdürdü. 87. dakikada Mauro Icardi net pozisyondan yararlanamadı. Ancak 89’da sahneye çıkan süper yıldız hem kendisinin hem takımının ikinci golünü attı. Bu gol maçın sonucunu belirledi. Galatasaray 2-0’lık sonuçla zirvede puanını 76’ya çıkardı ve en yakın rakibi Fenerbahçe’nin 8 puan önünde yer aldı.

Icardi, yükselen formunu sürdürürken son 3 maçta 4 gol kaydetmiş oldu. 3-1 kaybedilen Beşiktaş maçında takımının tek golünü atan oyuncu, Başakşehir ve İstanbulspor maçlarında 3 puanı getiren gollere imza attı. Arjantinli 21. lig maçında 17 gol ve 7 asiste ulaştı. Galatasaray İstanbulspor’a karşı çıktığı son 11 lig maçında 9. galibiyetini aldı. Ayrıca sarı-kırmızılılar bu sezon çıktıkları 16. deplasman maçında 10. kez kalesini gole kapamayı başardı. Sonuç olarak Fenerbahçe Perşembe günü oynayacağı maçta Trabzonspor’a puan kaybeder, Galatasaray cumartesi günü Sivasspor’u mağlup ederse sarı-kırmızılı ekip 23. şampiyonluğunu ilan edecek.

Vincenzo Montella Fenerbahçe'yi destekliyor: Onlara bağlıVincenzo Montella Fenerbahçe’yi destekliyor: Onlara bağlı

“Mayıslar bizimdir”

Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk, maçın ardından “Mayıslar bizimdir! Şampiyonluğun en büyük adayı Galatasaray” dedi. Buruk, maçın kontrolünü ellerinde tutup iyi savunma yaptıklarını söyledi. Victor Nelsson’un kafasına aldığı darbeye değinen Buruk şöyle konuştu: “Savunma hattımız iki maçtır çok iyi oynadı. Kafasına aldığı darbeden etkilenmedi. İkinci golden önce çok iyi bir mücadele etti. Hepimiz onu alkışladık. Taraftar da maçtan sonra ilk onu tribüne çağırdı. Sergio Oliveira çok önemli bir oyuncu. Hücumda bize etkili oluyor. 1-0 olması, Fredrik Midtsjö’nün dinamizminden yararlanmak istedik. Taktiksel değişiklik yaptık.”

Buruk, “Mayıslar bizimdir” dedi.

Kalan maçlarını kazanarak şampiyon olmak istediklerine değinen Okan Buruk, “”Şampiyonluğa maç maç gidiyoruz. Fenerbahçe’nin maçını oynamasını bekleyeceğiz. Sivasspor, Ankaragücü ve Fenerbahçe ile bitiriyoruz. Tüm maçları kazanarak bitirmek istiyoruz. En kısa zamanda şampiyonluğa ulaşmak istiyoruz. Cumartesi şampiyonluk yolunda çok önemli bir maç olacak” dedi.

Buruk: 8+3’ten kimse mutlu değil

Galatasaray’ın çalıştırıcısı, yabancı kuralının aynı şekilde devam etmesi hakkında şunları söyledi: “Yabancı sınırı için yorumumuz belli. 8+3’ten kimse mutlu değil. Kimin mutlu olduğunu da bilmiyorum. Kulüplerin büyük bölümü, medya, taraftar istemiyor. Kimin istediğini merak ediyorum. TFF ile teknik adamların görüşmesinde oyuncu değişikliklerindeki sorunu söyledik. 8+3’ün bir getirisi yok. Karar bu, saygı duyacağız.”

Yabancı sayısı için karar çıktı! Oyna devam...Yabancı sayısı için karar çıktı! Oyna devam…

Okan Buruk, “Fenerbahçe derbisine şampiyonluk kupasının getirilmesini isteyecek misiniz?” şeklinde gelen soruya, İlk hedefimiz şampiyonluğa ulaşmak, ondan sonrası yönetimin bileceği iş. TFF ile verecekleri karar” diye cevap verdi. Buruk, Zaniolo’nun gördüğü kırmızı kartla alakalı olarak, “Nicolo Zaniolo bilerek o hareketi yapmadı. Şanssız bir kırmızı kart gördü. Bizi sevindiren 10 kişi kalmamıza rağmen oyunumuzun güçlü devam etmesi” diye konuştu.

“Benim işim pozisyonları bitirmek”

Maçın yıldızı Mauro Icardi, maç maç devam ettiklerini belirtip bir golcünün gol atması gerektiğine dikkat çekti. Icardi, “Benim işim pozisyonları bitirmek. Sivasspor maçına odaklanacağız. Şampiyonluk için kazanmak zorundayız” dedi.

TFF 1. Lig kördüğüm! Her şey son haftaya kaldıTFF 1. Lig kördüğüm! Her şey son haftaya kaldı

Aktürkoğlu: Biz bir aileyiz

Kerem Aktürkoğlu aile gibi olduklarına dikkat çekerek, “Soyunma odasına başkan, yöneticiler giriyor. Biz bir aileyiz. Birbirimizi motive ediyoruz. Başkanımız geldi ve galibiyeti onunla kutladık. İki hafta sonra inşallah Şampiyon Galatasaray olacak.” dedi. Mauro Icardi ile yakaladıkları uyuma da değinen Kerem, “Birbirimize gol attırmayı çok istiyoruz. Golden sonra beni sırtına aldı. Aile ortamı var, kimse üstüne almıyor. Hep birlikte şampiyonluğa yürüyoruz” diye konuştu.

Icardi maçta Galatasaray’ı, golden sonra Kerem’i sırtladı.

Lucas Torreira, hafta sonu şampiyonluk kutlama ihtimallerine değinerek, “Sakin olalım, şu an en önemli şey bu. Fenerbahçe’nin maçının sonucuna göre hafta sonu şampiyon olma ihtimalimiz bile var. Umuyorum taraftarımızla birlikte şampiyonluğu kutlarız” dedi.

Tekke: Final paslarında hata yaptık

İstanbulspor teknik direktörü Fatih Tekke ise maçın sonunda şu ifadeleri kullandı: “Galatasaray’a 90 dakika ön alan baskısı yaptık ve %100 başarılı olduk. Final paslarında hata yaptık, ilk yarı gol bulabilirdik. Fırsatlar geldi. Galatasaray’da ‘Şu çok iyi oynadı’ diyemiyoruz. Risk aldığımız dönemde ikinci golü yedik.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.