Okullar tatil olacak: 29 Mayıs’ta eğitime seçim arası veriliyor

İkinci tur seçimleri için eğitime yeniden ara verilecek. Bakan Özer'in duyurusuna göre 29 Mayıs'ta okullar tatil olacak.

Gündem 23 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
28 Mayıs'taki seçimler nedeniyle, sandıkların kurulduğu 29 Mayıs'ta okullar tatil olacak.

Türkiye’nin odaklandığı 14 Mayıs’taki seçimde sonuç çıkmadığı için vatandaşlar 28 Mayıs’ta yeniden sandık başına gidecek. Okullarda kurulan sandıklarda yeniden seçim ve kamu görevlileri yerlerini alacak. 14 Mayıs seçiminin hemen ardından okulların seçimlere ilişkin hazırlıkları nedeniyle 15 Mayıs’ta okullar tatil edilmişti.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 28 Mayıs seçimleri nedeniyle eğitime ilişkin açıklamalarda bulundu ve 29 Mayıs’ta da eğitime ara verilecek. Özer, “Seçimin ikinci tur oylamasının ertesi günü olan 29 Mayıs pazartesi günü okullarımızı tatil edeceğiz. Öğretmenlerimiz de idari izinli sayılacak” dedi. Ayrıca Özer, okulların 16 Haziran’da yaz tatiline gireceğini, herhangi bir uzatma olmayacağını da sözlerine ekledi.

Bakan Özer’in açıklamasına göre 29 Mayıs’ta okullar tatil olacak.

Deprem bölgesinde eğitimden uzak kalan öğrenciler için ise yaz okulları açılacak. Özer, öncelikle afet bölgesindeki 11 ilde, 2022-2023 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde oluşan öğrenme kayıplarının giderilmesi için 1 Ağustos – 1 Eylül tarihleri arasında yaz okullarında destekleme ve yetiştirme kurslarının düzenleneceğini duyurmuştu.

Deprem nedeniyle nakillerini başka illere aldıran yaklaşık 250 bin öğrencinin durumu ile ilgili konuşan Bakan Özer, öğrencilerin memleketlerine geri dönüşlerinin çok hızlı gerçekleştiğini, bugün itibariyle 82 bin 560 öğrencinin geri döndüğünü belirtti. Ağırlık olarak depremden en fazla etkilenen illere dönüş olduğunu anlatan Özer, “Kahramanmaraş’ta 26 bin 417, Hatay’da 15 bin 493, Malatya’da 12 bin 65 ve Adıyaman’da 10 bin 669 olmak üzere diğer illerle beraber yaklaşık 83 bin öğrencimiz geri döndü” dedi.

Ayrıca Özer, açıklamalarında kız çocuklarını okullaşma oranlarına da değinerek, 2000’li yıllarda ortaöğretimde kız çocuklarının okullaşma oranının yüzde 39 olduğunu, eğitimdeki dönüşümlerin ardından bu oranın yüzde 99’un üzerine çıktığını, yükseköğretimde ise erkekleri geçtiğini söyledi. Özer “Şu anda zorunlu eğitim kapsamında ilkokul, ortaokul ve lisede okulda olması gerektiği halde kayıt dışı olan öğrenci sayısı 94 bin 984, yani 95 bin” diye konuştu.

İkinci tura doğru… Depremzedeler için genelge, öğrencilere kampanya

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.