Erdoğan depremde ölenleri hatırlattı: ‘Buna rağmen 50 bin vatandaşımız bizimle buluştu’

Depremin yıktığı Malatya'da konuşan Erdoğan, afette 50 bin kişinin öldüğünü hatırlattı ve "Şu an buna rağmen, 50 bini aşkın vatandaşımız alanda bizimle buluştular" dedi.

Siyaset 24 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Erdoğan, depremin ağır hasar verdiği Malatya'da halka seslendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremin vurduğu Malatya’daki Kültür ve Turizm Bakanlığı Malet Konteyner Kent’te halka seslendi. Pazar günü yapılacak seçimler için ‘Hazır mısınız?’ diye soran Erdoğan, ‘rehavete kapılmayın’ diyerek seçime doğru giden günlerin dolu dolu geçirilmesi gerektiğini ifade etti. Erdoğan konuşmasının genelinde depremzedeleri yalnız bırakmadıklarını söyledi, seçim için ‘sandık başına’ mesajı verdi ve muhalefete sert sözlerle yüklendi. Erdoğan’a buradaki ziyaretinde MHP lideri Devlet Bahçeli ile BBP lideri Mustafa Destici de eşlik etti.

Erdoğan’a Malatya’da Bahçeli ve Destici de eşlik etti.

“14 Mayıs’ta da Malatya dik tavrını ortaya koydu. Terör örgütlerinin uzantılarıyla yol yürüyenlere fırsat vermedi. Bay Bay Kemal talimatı Kandil’den alıyor. Ne kadar terörist varsa Bay Bay Kemal onlarla yol yürüyor. Teröristle el ele yürüyenleri benim milletim pazar günü sandığa gömecek” diyen Erdoğan, konuşmasının geri kalanında muhalefete yüklenmeyi tercih etti. Meclis çoğunluğunun Cumhur İttifakı’nda olduğunu söyleyen Erdoğan, “Bu bay Bay Kemal’in neler yaptığını hatırlayın. Bu memurluğunu bile doğru dürüst yapamadı. 15 seçim 15 mağlubiyet. Açıklamalarıyla millete parmak sallayanlar derslerini alacak diyeceksiniz. İnşallah sandıkları patlatacaksınız ben sizde bunu görüyorum. Ben Malatyalı kardeşlerimin desteğine güveniyorum. Sizlerden yine rekor bekliyorum” diye konuştu.

Erdoğan depremin yıktığı Malatya’da 28 Mayıs’taki seçimlere ilişkin mesajlar verdi, sandığa çağırdı.

Depremlerde 50 bin vatandaşın yaşamını kaybettiğini söyleyen Erdoğan, alanda 50 bin kişinin olduğuna vurgu yaptı ve şunları söyledi:

“Bugün alanda, 50 bin kişi var. 50 bini aşkın insanımızı malum depremde kaybettik. Şu an buna rağmen, 50 bini aşkın vatandaşımız alanda bizimle buluştular. Bu vesile ile bir kez daha deprem şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Malatya ve aziz milletimizin başı sağolsun.”

Erdoğan, depremde 50 bin vatandaşı öldüğünü hatırlattı ve buna rağmen alanda 50 binden fazla kişinin olduğunu söyledi.

‘Biz ailenin kutsiyetine inanıyoruz’

Afetin ilk saatlerinden itibaren tüm imkanların seferber edildiğini söyleyen Erdoğan, depremzedeleri yalnız bırakmayacaklarını belirtti, alt yapı ve üst yapıyı yeniden elden geçirdiklerini belirterek muhalefete yeniden yüklendi. “Bu CHP, LGBT’ci mi? Bu HDP LGBT’ci mi? Diğerlerini söylemeye gerek yok zaten. Fakat LGBT AK Parti’ye sızabilir mi? MHP’ye sızabilir mi? Cumhur İttifakı’na sızabilir mi? Bunun nedeni biz ailenin kutsiyetine inanıyoruz. Biz gümbür gümbür Pazar’a gidiyoruz. 40 yılın işini 40 güne sığdırmayı başardık. 14 Mayıs’ta sergilediğimiz iradeyi 28 Mayıs’ta da göstermemiz çok önemli. Hayatta hemen her şeyin kazası vardır ama sandığın kazası yoktur” dedi.

Özdağ'ın 'talepler iletildi' sözüne Gelecek ve DEVA'dan yanıtÖzdağ’ın ‘talepler iletildi’ sözüne Gelecek ve DEVA’dan yanıt

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.