REDD’den çok yakında senfonik konser

Türkiye'nin önde gelen rock topluluklarından REDD, senfonik bir konsere imza atmaya hazırlanıyor. Mayıs ayında yayınladıkları 'Şehrime Bahar Gelecek' teklisiyle de dikkat çeken topluluk, 3 Haziran akşamı Zorlu PSM'de sevilen şarkılarını senfonik bir yorumla seslendirecek.

Kültür Sanat 24 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
REDD, sevilen şarkılarını senfonik yorumla seslendirecek.

REDD, bu kez farklı bir konseptle hayranlarının karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Temelleri 1996’da atılan ve bugüne kadar altı stüdyo albümü yayınlayan rock topluluğu senfonik konsere imza atacak. Şarkılarında da etkisini hissettiren politik duruşlarıyla rock sahnesinin özel topluluklarından biri olarak kabul edilen REDD, senfonik projesiyle 3 Haziran’da sahnede olacak. Zorlu PSM’de gerçekleşecek olan konserde REDD’in diskografisinde öne çıkan şarkılar orkestra eşliğinde senfonik uyarlamalarıyla seslendirilecek.

Doğan Duru, Güneş Duru ve Berke Özgümüş’ten oluşan REDD’in vereceği bu özel konserin biletleri passo.com.tr üzerinden satışa sunuldu. Dünyaca ünlü rock ve alternatif müzik gruplarıyla aynı sahneyi paylaştığı uluslararası festivallede konserler veren REDD, Türkiye genelinde de özel konserlere imza attı.

Rock topluluğu Türkiye ve Avrupa’da bugüne kadar 1500’e yakın konser verdi. İlk albümlerini 2005 yılında dinleyiciyle buluşturan, ‘Bahçelere Daldık’, ‘Mutlu Olmak İçin’, ‘Hâlâ Aşk Var mı?’, ‘Nefes Bile Almadan’, ‘Kalpsiz Romantik’, ‘Beni Sevdi Benden Çok’ ve ‘Tutmuyor Frenler’ gibi sevilen şarkılara imza atan REDD, 2019 yılında ‘Yersiz Göksüz Zamanlar’ ismini taşıyan altıncı albümlerini yayınlamıştı. Geçen yıl konser kayıtlarından oluşan ‘Live in İstanbul’ albümünü dinleyicilerle buluşturan REDD, 12 Mayıs’ta ‘Şehrime Baharlar Gelecek‘ isimli tekliyle beğeni toplamayı başardı.

Tenor ve arkeolog kardeşler

Grup üyeleri verdikleri bir röportajda kendilerini sadece bir müzik grubu olmaktan ziyade bir yaşam biçimi ve duruşu olarak tanımlamışlardı. Solo çalışmalara da yer veren grup üyelerinden Doğan Duru, 2020’de yayınladığı ‘Epoch’ adlı ilk solo albümünün ardından geçen yıl ‘Kafesine Uçan Kuş’u dinleyiciyle buluşturdu. İki solo albüme imza atan Doğan Duru, opera eğitimi almış bir tenordur. Opera alanında da çalışmalarını sürdüren Duru, Milano’daki ünlü La Scala’da da sahne aldı.

Grubun diğer üyesi ve Doğan Duru’nun ikiz kardeşi Güneş Duru, topluluğun akademisyen ismi. Arkeoloji eğitimi sonrası bu alanda uzmanlaşan Güneş Duru, akademik çalışmalarını da sürdürüyor. Aktivist kimliğiyle de bilinen Duru, köşe yazarlığı da yapmakta. Grubun davulcusu Berke Özgümüş, REDD’in bir diğer eğitmen kimliğine de sahip ismi. Özgümüş, Darüşşafaka’da bir süre müzik eğitmenliği görevini üstlenmişti.

Tom Odell yoğun istek üzerine yeniden İstanbul'a geliyorTom Odell yoğun istek üzerine yeniden İstanbul’a geliyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.