Fenerbahçe finale, Yiğido evine

Fenerbahçe 0-0'ın rövanşında Sivasspor'u Ferdi, Batshuayi ve King'in golleriyle 3-0 geçti ve Türkiye Kupası'nda finale yükseldi. Sarı lacivertlilerin rakibi bugün oynanacak Ankaragücü - Başakşehir maçından sonra belli olacak.

Spor 25 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Ligdeki şampiyonluk yarışında bitime 2 hafta kala rakibi Galatasaray’ın 5 puan gerisinde kalan Fenerbahçe, 9 senelik kupa hasretini dindirmek adına Türkiye Kupası’nın peşinde. Sivasspor da Rıza Çalımbay yönetiminde kupayı kazanarak Avrupa liglerinde mücadele etme alışkanlığını sürdürme hedefinde. İşte bu iki takım 0-0’ın rövanşında dün akşam Kadıköy’de kozlarını paylaştı. Maça baskılı başlayan ve pozisyonlara giren taraf ev sahibi oldu. İlk 20-25 dakikalık bölüm Fenerbahçe’nin rakip ceza alanında tehlike yaratma arayışıyla geçti. Oyunun ilerleyen sürecinde dengeyi kuran Sivasspor, zaman zaman etkili olsa da eşitliği bozacak golü bulamadı. Devre başladığı gibi bitti.

Türk futbolundan bir yıldız kaydı! Fenerbahçeli Ergun Öztuna hayatını kaybettiTürk futbolundan bir yıldız kaydı! Fenerbahçeli Ergun Öztuna hayatını kaybetti

Fenerbahçe ikinci yarıya Sivasspor kalesini adeta abluka altına alarak başladı. Michy Batshuayi’nin şutunda top direkten döndü ancak devamında yaşanan karambolün ardından Ferdi Kadıoğlu, önünde kalan topu yarı voleyle ağlara gönderdi. Fenerbahçe 47’de öne geçti. Ataklarını sürdüren sarı-lacivertliler 58’de Enner Valencia’nın arka direğe ortasında Michy Batshuayi’yle farkı 2’ye çıkardı. Rakibinin ataklarına izin vermeyen ev sahibi, 74’te Valencia’yla gole yaklaştı ancak top direkten döndü. Fenerbahçe’yi rahatlatan ve finalin kapılarını ardına kadar açan gol 85’te Joshua King’in ayağından geldi. Fenerbahçe sahadan 3-0 galip ayrıldı ve Ziraat Türkiye Kupası’nda finale yükselmeyi başardı. Daha önce kupada 6 şampiyonluğu bulunan Kanarya, son şampiyon Sivasspor’u elediği eşleşme sonrası 18. kez finale yükseldi. Fenerbahçe, en son 2013’te Türkiye Kupası’nı müzesine götürmüştü. Fenerbahçe’nin finaldeki rakibi bu akşam 20.30’da oynanacak Ankaragücü – Başakşehir maçının ardından belli olacak.

Fenerbahçe, Sivasspor’u 3 golle geçti.

Jorge Jesus: En iyi dönemimizdeyiz

Jorge Jesus, maç sonrası açıklamalarında hem takımını hem taraftarı tebrik etti. Jesus ligle alakalı, “Bu sezon içerisinde, bu ligin sportif gerçekliğini azaltacak şeyler var. Şampiyon olsak da bu düşüncemi tekrarlarım, değiştirmem. Çok fazla maç sahada oynanmadan kazanmış sayıldı. Olan oldu. Fenerbahçe sezonun sonunda kaliteli bir futbol oynuyor. Sezona bakınca en iyi dönemimizdeyiz” dedi.

Portekizli teknik direktör  sözleşme konusundaki kararı sezon sonuna vereceğini tekrarladı.  Jesus, Türk futbolunun Avrupa’daki yerinin daha yüksekte olması gerektiğini vurgulayarak “Türk futbolunda şöyle bir problem var. Şampiyon olan takım Şampiyonlar Ligi’ne direkt gidemeyecek. 1. Eleme Turu’nda başlayacak. 2. ve 3. takımlar Avrupa Ligi’ne değil, Konferans Ligi’ne gidecekler. Bu da ülkenin puan sıralamasıyla alakalı bir  durum. 2 ve 3’üncü sıradakiler en azından Avrupa Ligi’ne gitmeliydi” dedi.

Fenerbahçe Teknik direktörü Jesus, takımını ve taraftarını överken, Türk futboluna eleştiri getirdi.

Ferdi Kadıoğlu: Her şey mümkün

Maçın açılış golünü atan Ferdi Kadıoğlu, pozisyondaki ilk şutta golü bulmasını gerektiğini söyleyip artık ligde odaklanmalarını gerektiğini belirtti. Son dönemde skor katkısının artmasından ötürü mutlu olduğunu ifade eden Ferdi, sezonun kalanıyla alakalı “”Şu anda her şey mümkün. Kupada işler bizim elimizde, kazanabiliriz. Ligde Galatasaray’ın puan kaybetmesini bekliyoruz. Öyle olursa her şey mümkün olabilir” dedi.

Karagümrük'te Andrea Pirlo out, Alparslan Erdem in!Karagümrük’te Andrea Pirlo out, Alparslan Erdem in!

Hafta içinde “tükürük” hadisesiyle gündeme gelen ve TFF’nin şok bir kararla kendisini PFDK’ya sevk ettiği Samet Akaydin, kupayı taraftara hediye etmek istediklerini söyledi. PFDK’nın cezaya gerek duymaması sonrası Sivas maçına 11’de başlayan futbolcu, “Çok doluyum. Hayal bile edemeyeceğim bir konu üzerinden beni vurmaya çalıştılar. Son 1 haftam zehir oldu. Hayatımdaki en kötü haftaydı. Ben Allah’a havale ediyorum herkesi. İslam üzerinden, din üzerinden bana vurmaya çalıştılar. Bu futbola yakışmıyor, böyle şeyleri ayırt etmek lazım. Maç içinde ve sonrasında bir gerginlik olmadı. Maç sonunda gidip Trezeguet’ye sarıldım. Ben Trabzonluyum diye herkese iyi davrandım ki insanlar bana farklı gözle bakmasınlar. Hemşehrilerim bana farklı gözle bakmasın istedim. Maç içinde itiraz bile etmedim. Dediğim gibi Allah’a havale ediyorum” diye konuştu.

PFDK’dan “tükürük” kararı: Ceza yok!PFDK’dan “tükürük” kararı: Ceza yok!

Sivasspor teknik direktörü Rıza Çalımbay, Avrupa’daki yorgunluğun lige yansıdığını, ligdeki performansın da kupaya etki ettiğini vurguladı. Çalımbay şunları söyledi: “Bu sene bizim için çok yorucu bir yıldı. Bu belki de yaşadığımız en kötü sezon. Yorgunluk sebebiyle. Ligde biraz rahat olsaydık, bu maçlar böyle olmazdı. Yine kupada final oynayabilirdik. Avrupa’nın en yaşlı takımıyız. Her şey oldu, bıkkınlık oldu. Bu da lige yansıdı. İstediğimiz şeyleri yapamadık. Oyuncu arkadaşların bazıları da istediğimiz kapasitede değildi.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.