PFDK’dan “tükürük” kararı: Ceza yok!

Samet Akaydin’in TFF tarafından “tükürük” gerekçesiyle PFDK’ya sevk edilmesi sonrası Fenerbahçe’den açıklama geldi. Kulüp olayı tarihi bir skandal olarak niteledi. PFDK ceza tayinine gerek olmadığına kanaat getirdi.

Spor 24 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Samet'e PFDK'dan ceza yok. Taraftarın kartına bloke. Şenol Güneş kurula sevk edildi.

Fenerbahçe, geçtiğimiz Perşembe günü oynanan karşılaşmada Trabzonspor’u 3-1 yendi. Karadeniz ekibinin tek golünü Trezeguet attı. Gol sevincin secdeye yatan oyuncunun yanından geçen Samet Akaydin yere tükürdü. Olay büyüdü ve Trabzonspor oyuncuyu kınayan bir açıklama yayınlayarak TFF’yi göreve çağırdı. Fenerbahçe oyuncusunu savunurken Samet de bunun futbolcu refleksi bir hareket olduğunu açıkladı. Türkiye Futbol Federasyonu oyuncuyu pazartesi gecesi “tükürük” gerekçesiyle PFDK’ya sevk etti.

Fenerbahçe’den açıklama geldi

Malum sevkin üzerine Fenerbahçe Spor Kulübü resmi sosyal medya hesapları ve web sitesi üzerinden açıklama yayınladı. Alınan sevk kararının hukuksuzluğuna dikkat çeken sarı-lacivertlilerin beyanında, “TFF Hukuk Müşavirliği’nin, futbolcumuz Samet Akaydın’ı kamera görüntülerinde eylemi yapmadığı net bir şekilde ispatlı olmasına rağmen sosyal medyada tribünden çekilmiş manipülatif bir görüntü servis edilmesi ve takiben sosyal medyada oluşturulan algı neticesinde Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk etmesi Türk futbolu adına tarihi bir skandaldır” ifadeleri yer aldı.

Trezeguet'nin gecesi... Trabzonspor dörtlediTrezeguet’nin gecesi… Trabzonspor dörtledi

PFDK’dan ceza yağdı, Samet nasibini almadı

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, sevk edilen isimler ve takımlarla alakalı kararını açıkladı. Samet Akaydin’le ilgili kararında PFDK, “Rakip takım sporcusuna yönelik tükürme eylemi nedeniyle Kurulumuza sevk yapılmış ise de; isnat olunan disiplin ihlalinin unsurları oluşmadığından CEZA TAYİNİNE YER OLMADIĞINA” ifadesine yer verdi.

Öte yandan Fenerbahçe taraftarının çirkin ve kötü tezahüratı nedeniyle “MARATON ÜST TRİBÜN F, G, H, E, KUZEY TRİBÜN E, F, SPOR TOTO TRİBÜN C, D, E, F bloklarda yer alan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi” yönünde karar alındı.

TFF tükürük kavgasına girdi: Samet Akaydin PFDK'lık olduTFF tükürük kavgasına girdi: Samet Akaydin PFDK’lık oldu

Ayrıca Galatasaray forması giyen Nicolo Zaniolo’ya iki maç ceza verildi.

Son açıklanan PFDK sevkleri ise Şenol Güneş’i vurdu. Güneş, Adana Demirspor maçı sonundaki açıklamaları nedeniyle kurula sevk edildi. Tecrübeli isim, takımının 4-1 kazandığı mücadelenin ardından Süper Lig için “mantık dışı ve hukuk dışı” ifadelerini kullanmıştı.

Demek ki lig biterken de güzel futbol oynanabiliyormuş…Demek ki lig biterken de güzel futbol oynanabiliyormuş…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.