Deprem değil ama hırsız evlerini başlarına yıktı

Adana'da, depremde hasar alan müstakil evlerini güçlendirmek için esnaf kredisi de çeken Sacile-Şaban Tavan çiftinin biriktirdiği 37 cumhuriyet altını çalındı. Yaklaşık 350 bin TL değerindeki altınları için ağlayan Sacile Tavan, "Sürekli deprem oluyor, ev başımıza yıkılacak diye korkuyoruz" dedi.

Gündem 26 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Kahramanmaraş merkezli depremin üzerinden yaklaşık 4 ay geçti.

50 binin üzerinde insan hayatını kaybederken milyonlar evsiz kaldı.

Deprem bölgesinde çoğu insanın da evleri hasar gördü.

O aileleriden biri de Adana Yüreğir’de yaşayan Tavan çiftiydi.

İddiaya göre, madde bağımlısı oğullarını tedavi ettirmek için ruh sağlığı hastanesine götüren kamyon şoförü Şaban Tavan ve eşi ev kadını Sacile Tavan’ın evlerine hırsız girdi.

Depremde hasar alan tek katlı müstakil evlerini güçlendirmek için bir süre önce esnaf kredisi de çeken çiftin biriktirdiği, yaklaşık 350 bin TL değerindeki 37 cumhuriyet altını çalındı. Çiftin ihbarıyla eve gelip parmak izi alan polis ekipleri, şüpheli kişi ya da kişilerin yakalanması için çalışma başlattı.

Kılıçdaroğlu Hatay'dan seslendi: Depremzedelere evler ücretsiz verilecekKılıçdaroğlu Hatay’dan seslendi: Depremzedelere evler ücretsiz verilecek

‘Kim çaldıysa getirsin’

Altınları isteyen Sacile Tavan, gözyaşı dökerek, “Evimiz kötü durumda, dökülüyor. Tavan düştü. Sürekli deprem oluyor, ev başımıza yıkılacak diye korkuyoruz. Düşmanımız yok, bizden gıcık alan kimse yok. O yüzden kimseden de şüphelenemiyorum. Kim çaldıysa geri getirsin, versin. Gerçekten çok zor durumdayım. 37 tane cumhuriyet altınım ve küpem gitti” diye konuştu.

Ne deprem, ne ekonomi; üç gün kala seçimin gündemi 'montaj'Ne deprem, ne ekonomi; üç gün kala seçimin gündemi ‘montaj’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.