Erdoğan açıkça söyledi: Kısa süreliğine Merkez Bankası’nı rahatlatan Körfez ülkelerine seçimden sonra ‘şükranlarını’ iletmek üzere ‘süratle’ gidecek

Erdoğan, seçim öncesi kuru tutmak için bin dereden su getiren Merkez Bankasının dayanmasında Körfez ülkelerinin önemli rol oynadığı yönündeki tahminleri açık sözlerle haklı çıkardı.

Siyaset 26 Mayıs 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün akşam CNN Türk’te Hande Fırat ile Ahmet Hakan’ın sorularını yanıtladı. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan’ın konuşmasında iki unsur öne çıktı. Biri konu Hatay’a gelince ‘mezhepçilik’ vurgusu yapması; diğeri Merkez Bankasına kısa süreliğine para depolalan Körfez ülkelerine seçimden sonra teşekkür ziyareti yapacağını açıklaması.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nden bahseden Erdoğan, “Kılıçdaroğlu gibi adamlar gelip de böyle bir köprüyü yapamaz. Aklı yetmez o işe. Düşünün Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü yaptık. Benim karşıma önce kimler çıktı biliyor musun? CHP’liler çıktı. Dediler ki ‘Siz niye adını Yavuz Sultan Selim koydunuz, kendi adını koysaydın’ yani düşünebiliyor musun, ben CHP çadırını ziyarete gidiyorum. CHP çadırından bana bu soru soruluyor. Çünkü onunla yetiştirildiler, o anlayışla yetiştirildiler. Neden? Parantez açayım, parantez kapatayım, neden olduğunu sen anla” dedi.

‘Mezhepçilik öyle ileri gitmiş ki’

Erdoğan programın ilerleyen saatlerinde Hatay’da mezhepçiliğin ileri boyutlara gittiğini  de söyledi. Defne ilçesinde depremden sonra yapılan hastaneyi anlatan Erdoğan, “Şimdi Defne’de Kılıçdaroğlu yüzde 90 oy aldı. Ben yüzde 8. Ama biz o yüzde 90 aldı biz yüzde 8 aldık diye o hastanenin yapımını durdurmadık. Yine bu hastaneyi gittik iki ayda yaptık. Biz buyuz. Tabii orada bu mezhepçilik öyle ileri gitmiş ki, Samandağ’daki oy potansiyeline bakıyorsun çok farklı, onun tam karşısındaki yer adı aklıma gelirse söylerim oradaki oy oranları birbirinin tam tersi” diye konuştu.

Erdoğan: Körfez’den sisteme para depo ettiler

Erdoğan’ın üzerinde durduğu bir başka konu ise ekonomik krizdi. Yakın bir zamanda Körfez ülkelerinden para geldiğini söyleyen Erdoğan şöyle konuştu:

“Kimse endişe etmesin. Ekonomimiz, bankacılık sistemimiz, finans sistemimiz gayet sağlam. Bu arada da yine Körfez’den falan bizim sistemimizin içine sağolsun para depo eden ülkeler oldu. Bu da tabii ki kısa bir süre için de olsa Merkez Bankamızı, piyasamızı rahatlattı.  Biz bunlara prim vermeden pazar günü seçimi de hayırlısıyla kapattığımızda göreceksiniz bu liderle buraya nasıl gelecek, ben onlara şükran borcumu iletmek için süratle nasıl gideceğim.”

Kılıçdaroğlu’nun BaBaLa TV performansı müthişKılıçdaroğlu’nun BaBaLa TV performansı müthiş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.