Hani o beğenmediğiniz Batshuayi var ya! Fenerbahçe’yi finale taşıdı

Fenerbahçe taraftarının transfer edildiğinde burun kıvırdığı Batshuayi oynadığı maçlarda farkını hissettirdi, Türkiye Kupası'nda final gelirken başrolü kaptı.

Spor 26 Mayıs 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Mitchy Batshuayi son 3 maçta 3 kez ağları havalandırdı.

Avrupa’da transfer sezonu biterken büyük takımlar fırsat transferi bekliyordu. Beşiktaş Weg Weghorst, Trabzonspor adı Fenerbahçe ile anılan Maxi Gomez’i kadrosuna katmıştı. Avrupa listesi 3 Eylül tarihinde UEFA’ya verilecekti. Fenerbahçe’den bu tarihten bir gün önce açıklama geldi: “Chelsea’den Mitchy Batshuayi’nin transferi için görüşmelere başlanmıştır.”

Chelsea’ye 3.5 milyon euro bonservis ücreti ödeyen sarı-lacivertliler, Belçikalı santrfora da yıllık 3 milyon euro’dan 3 yıllık imza attırdı.

Normalde Fenerbahçe’nin Chealsea’den bir golcü transfer etmesi coşku yaratırdı. Ancak, Batsman lakaplı futbolcu sarı lacivertli taraftarlarca hoş karşılanmadı. Başkan Ali Koç için sosyal medyada istifa hastag’i açıldı. Bunun nedeni oyuncunun bir yıl önce kiralık olarak Beşiktaş’ta forma giymesiydi. 42 maçta 14 gol, 5 asistle oynayan futbolcu, siyah beyazla taraftarlarca adeta linç edilmişti. Beşiktaş formasıyla 3155 dakika sahada kalan Batshuyai, 166 dakikada 1 skora etki etmişti.

Fenerbahçe finale, Yiğido evineFenerbahçe finale, Yiğido evine

Ali Koç: Batshuayi isteyerek geldi

Belçikalı futbolcuyu isteyenler arasında Premier Lig’e yükselen Nottingham Forest vardı. Ama o Fenerbahçe’yi tercih etti. Başkan Ali Koç, 5-0 kazanılan Alanyaspor maçından sonra yaptığı açıklamada şunları söylüyordu: “Bazı gazeteler alaycı bir şekilde ele almışlar; ‘Fırsat transferi buymuş’ Yok Trabzonspor’un bizimle ilgili paylaşımları… Weghorst da bize önerildi, hocanın profiline uymadı. Maxi Gomez de bize önerildi. Salı günü almayacağımızı söyledik. Michy Batshuayi uzun süredir transfer listemizdeydi. Batshuayi, hocamıza verdiğimiz üç profilden biriydi. Üç ay önce Batshuayi’nin fiyatı bu muydu? Son dakika Everton ve Nottingham, Batshuayi’yi isledi. Anlaşma da yaptılar. Ben, oyuncuyu aradım. Başka alternatifimiz de vardı. Batshuayi ‘Bavullarımı hazırlıyorum, geliyorum’ dedi.”

Batshuayi, dinamo Kiev maçında son dakikada attığı golle Fenerbahçe serüvenine iyi başlangıç yaptı.

Fenerbahçe serüveni iyi başladı: Son dakika golleri

Mitch Batshuayi’nin takıma geç katılması kendisi adına handikaptı. Avantajı ise Jesus’un sistemiydi. Beşiktaş’taki gibi tek değil çift forvet oynayan bir takıma gelmişti. 8 Eylül’de ilk maçına Avrupa Ligi’nde Dinamo Kiev maçında çıktı. 79. dakikada oyunu girdi. Maçın uzatma dakikalarında harika bir voleyle takımına 2-1’lik galibiyeti getirdi. Yıllarca Chelsea’nin kiralık oyuncusu olarak kulüp kulüp dolaşan Belçikalı kalıcı olarak geldiği Fenerbahçe’de kariyerine harika bir başlangıç yaptı. 6 Ekim’de Avrupa Ligi’nde Larnaca ağlarını sarstı. Belçikalı futbolcunun Süper Lig’de golle bulışması ise unutulmaz bir maçta oldu. Sarı lacivertliler Karagümrük’ü 5-4 gibi futbol sahalarında çok görülmeyen bir skorla yenerken Batshuayi uzatma dakikalarında takımına galibiyeti getiren isimdi.

Fenerbahçe ve Batshuayi şeytanın bacağını kırdıFenerbahçe ve Batshuayi şeytanın bacağını kırdı

Sivasspor maçındaki kırmızı kartla rüzgar döndü

Fenerbahçe ve Mitchy Batshuayi için her şey iyi gidiyordu. Ta ki Kadiköy’deki Sivassspor maçına kadar. Orada ikinci yarının başında birçok hakem otoritesine göre haksız bir kararla kırmızı kart görüp takımını 10 kişi bıraktı. Fenerbahçe maçı 1-0 kazandı ama ertesi hafta 2-1 kaybedilen Giresunspor karşılaşmasında cezası nedeniyle yer alamadı.

Ayakta kalan birkaç isimden biri oldu

Dünya Kupası arası sonrası Fenerbahçe’deki düşüş vardı. Ayakta kalan birkaç isimden biri Mitcy Batshuayi idi. O dönemde Trabzonspor ve Galatasaray maçları kaybedilirken Belçikalı golcü, kazanılan Hatayspor maçında bir ve Antalyaspor karşılaşmasında iki kez ağlarını sarsmayı başardı.

Fenerbahçe için ligin en kritik maçlarından biri Adana Demirspor deplasmanıydı. Ali Palabıyık’ın hatalı kararlarıyla damga vurduğu 1-1 berabere biten maç sarı lacivertliler Mitchy Batshuayi’yi sarı kart cezası nedeniyle kaybetti. Batshuayi’in 1 haftalık cezasından sonra dönmesi bekleniyordu. Ancak Avrupa Ligi son 16 turunda Sevilla ile oynanan maçta Batshuayi sakatlandı. Belçikalı’nın 18. dakikada çıkmasından sonra Fenerbahçe, İspanyol takımını 1-0 yenmesine rağmen elendi. Batshuayi’nin Fenerbahçe macerasının ön kötü bölümü buydu. Ligde 23-33. haftalar arası 9 maç kaçırdı. Bu dönemde Beşiktaş yenilgisi ve İstanbulspor beraberliği geldi.

Batshuayi, Sivasspor maçında kendisine asist yapan Enner Valencia ile golü böyle kutladı.

Sakatlıktan dönüşü muhteşem oldu

Batshuayi, sakatlığını atlattıktan sonra 3 Mayıs’ta 0-0 biten Türkiye Kupası maçında son 20 dakikada oyuna girerek formasına kavuştu. Bu maçın ardından oynadığı her maçta gol sevinci yaşadı. Giresunspor, Trabzonspor ve en son Türkiye Kupası yarı finalinde Sivasspor… Golünün yanına asist eklediği Sivasspor maçından sonra yaptığı açıklamada şunları söylüyordu: “Ben her zaman takıma yardımcı olmaya çalışan bir futbolcuyum. Zaten sahada da görmüşsünüzdür; asist yaptıktan sonra kendimi çok daha iyi ve mutlu hissettim. Benim için önemli olan her zaman takımdır. Kolektif bir şekilde takıma yardım etmek bizim amacımız. Önemli olan Michy Batshuayi değil Fenerbahçe. Fenerbahçe’nin galibiyeti önemli.”

Yoğun bakıma kaldırılmıştı: Daum’dan iyi haber geldiYoğun bakıma kaldırılmıştı: Daum’dan iyi haber geldi

Batshuayi kendini kabul ettirdi

Kendisinden çok takımını düşündüğünü söyleyen 29 yaşındaki futbolcu, Fenerbahçe taraftarınca hoş karşılamamıştı. Üzerinde şüpheler vardı. Sarı lacivertli formayla toplam 1626 dakika sahada kaldı. Bu Beşiktaş’ta oynadığı sürenin neredeyse yarısıydı. Ancak takıma katkısı Kartal dönemini (14 gol+5asist) geçmişti: 18 gol, 2 asist. 81,3 dakikada takımına skor katkısı verdi. Gerek attığı goller gerekse sahada gösterdiği performansla Fenerbahçelilerin sevgisini kazanmayı başardı. Türkiye Kupası’nda finale çıktıktan sonra birçok taraftarın kafasından “Eğer o sakatlanıp 9 hafta formasından uzak kalması Beşiktaş ve İstanbulspor maçları farklı biter miydi?” düşüncesi vardı. Burun kıvrılan Batshuayi, önyargıları yıkmayı da başardı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.