Ölenle ölünmüyor: Brian Cox, Succession’u aşamıyor

'Succession'ın büyük finaline sadece bir bölüm kaldı. Dizinin medya patronu babası Logan Roy'u canlandıran usta oyuncu Brian Cox da karakterine veda etmekte zorlanıyor. Cox'a göre karakteri Logan'ın ölümü çok erken olmuş.

Kültür Sanat 26 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Roy ailesi ve devasa şirketleri Waystar Royco'nun akıbetine dair sorular final bölümüyle nihayet yanıtlandı.

‘Succession’un büyük finaline sadece bir bölüm kaldı. İzleyiciler Roy Ailesi’nin akıbetini öğrenmek için sabırsızlanıyor ancak beş senedir devam eden diziye veda etmek o kadar da kolay olmayacak. Sadece izleyiciler değil, ekip için de zor bir veda bu. Dizinin medya patronu babası Logan Roy’u canlandıran Brian Cox, karakterine veda etmekte zorlanıyor.

Oyuncu, birkaç bölüm önce karakterin ölümüyle diziden ayrılmıştı. Cox’a göre karakteri Logan’ın ölümü çok erken olmuş. Cox, BBC ile yaptığı bir röportajda, dizinin son sezonunun üçüncü bölümünde Roy’u öldürmenin çok erken olduğunu düşündüğünü söyledi.

‘Succession’ finali bölümüyle 28 Mayıs’ta ekranlara gelecek.

‘Cenaze sahnesine kendi isteğile gittim’

Cox ayrıca, karakterinin ölümünün ve senaryoya dair ayrıntıların sızmaması için ekip olarak aldıkları önlemleri de anlattı. Ekip, Roy’un ölümünü ve cenaze sahnelerini bir buçuk yıl önce çektmiş. Ayrıca sette görülmemesinin dikkat çekebileceğini düşünerek kendi isteğiyle Logan’ın cenaze sahnesine katıldığını söylüyor.

Cox, yazar Jesse Armstrong’un kararla ilgili karışık duygular beslemesine rağmen hikayeyi zekice ele aldığını düşünüyor. Cox, birkaç hafta önce de NYT’ye verdiği röportajda ayrıca karakteri Logan Roy’un ölümü hakkında konuşmuş, yazar ekibinin verdiği bu kararın çok cesur olduğunu ve takdir ettiğini söylemişti. Üstelik eğlence zirvedeyken partiden ayrılmak gerekir diyerek vedasını anlatmıştı.

Succession'dan al haberi: Seçim gecesi böyle oluyormuş demekSuccession’dan al haberi: Seçim gecesi böyle oluyormuş demek

Yaratıcılığını Jesse Armstrong’un üstlendiği Emmy ödüllü ‘Succession’ın kadrosunda Jeremy Strong, Sarah Snook, Brian Cox, Kieran Culkin, Nicholas Braun, Matthew Macfadyen ve Alan Ruck gibi isimler yer alıyor. 13 dalda Emmy ödülüne değer görülen dizi, 2022 Altın Küre’de ise En İyi Dizi dahil toplam beş ödül kazanmıştı. ‘Succession’ ilk iki sezonuyla Blu TV’de izlenebilir.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.