Sinan Oğan bir ay önce protesto ettiği TRT’de

Tam bir ay önce cumhurbaşkanı adayıyken TRT ekranlarında kendisine yer verilmediği için Genel Müdürlük binası önünde tepki gösteren Oğan, Cumhur İttifakı'na desteğini açıkladıktan sonra TRT'ye çıktı.

Siyaset 26 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Sinan Oğan cumhurbaşkanı adayıyken TRT'yi protesto etmişti.

Siyasiler tarafından en kritik seçim olarak adlandırılan 14 Mayıs seçimlerinden sonuç çıkmayınca vatandaşlar 28 Mayıs’ta yeniden sandık başına gidecek. 14 Mayıs seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan geçerli oyların yüzde 49,52’sini, Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44,88’ini, Sinan Oğan yüzde 5,17’sini, İnce yüzde 0,43’ünü aldı. Bu oranlar sonrası ATA İttifakı’nın adayı Sinan Oğan kilit isim haline geldi, Millet İttifakı adayı Kılıçdaroğlu ve Cumhur İttifakı adayı Erdoğan ile görüşmeler gerçekleştirdi. 3 gün önce Sinan Oğan yaptığı açıklamayla Cumhur İttifakı’na destek vereceğini duyurunca iktidara yönelik sert eleştirileri yeniden gündem oldu. Özellikle Oğan’ın “Cehennemin kapılarını kapatacağız” sözleri toplumda oldukça karşılık bulmuştu. Bu nedenle bu cümle sosyal medyada çok paylaşıldı.

Bunların yanında Oğan, bundan tam bir ay önce 25 Nisan’da TRT önüne giderek yayınlarda kendisine yer verilmediğini ifade ederek tepki göstermişti. TRT Genel Müdürlük binası önünde gazetecilere açıklama yapan Oğan, TRT’yi RTÜK kanunlarını hiçe saymakla suçlamıştı ve “Bizim vergilerimizle yayın yapan ama bize yer vermeyen TRT ekranlarından sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. RTÜK Kanunu’nu hiçe sayan, TRT Kanunu’nu hiçe sayan, TRT’yi keyfi bir şekilde yöneten, sabah akşam cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ı gösterdiği halde cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan’ı göstermeyen TRT ekranlarında şimdi seçim çalışmalarımı anlatacağım” demişti.

Oğan, TRT önünde yaptığı açıklamasının devamında yayınlarda kendisine yer verilmemesi durumunda her gün TRT önünde yayın yapacağını ilan ederek “İletişim Başkanlığı bundan sonra iktidarın muhalefete karşı trolle besleyen ordusu haline dönmeyecek. TRT, biz buradayız. Bugün itibarıyla özgür ve eşit bir şekilde bize yayımlarınızda yer vermezseniz, muhabirleriniz bizim çalışmaları takip etmezse her gün gelip buradan yayın yapacağım. Sırada CNN Türk var, geliyoruz” diye konuşmuştu.

Dün ise bu konuda yeni bir gelişme yaşandı ve Oğan, TRT ekranlarına çıkacağını duyurdu. Twitter’dan paylaşım yapan Oğan,  Fatih Çimen’in sunduğu Birinci Sayfa programına konuk olacağını duyurdu ve YouTube linkini de paylaştı. Ancak Oğan’ın bu paylaşımına yorum yapan Twitter kullanıcıları Sinan Oğan’ın TRT önündeki protestosunu hatırlattı ve Erdoğan’a destek vermesi sonrası TRT’ye çıkabildiğini söyledi. Oğan ise bu konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.