Telekom ve Karşıyaka evde hata yapmadı

Türkiye Basketbol Süper Ligi play-off maçlarında Telekom, Galatasaray'ı; Karşıyaka da Bursaspor'u evinde yenerek seride 1-0 öne geçti.

Spor 27 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Telekom, Galatasaray'ı yenerek seride 1-0 öne geçti.

Türkiye Basketbol Ligi’nde şampiyonu belirleyecek play-off’lar başladı. Günün ilk maçında normal sezonu lider tamamlayan ve iç saha avantajını ele geçiren Telekom, play-off’a kendini son anda atan Galatasaray’ı Ankara’da konuk etti. Karşılaşma boyunca başkent ekibi hep önde oynadı. Özellikle Grant 8’de 6 üçlükle 28 sayı üretti ve Galatasaray’ı yıkan isim oldu. İlk yarıyı 43-39 önde kapayan Telekom maçı da 94-85 kazandı.

Boston Celtics, Miami Heat'e yine vize vermediBoston Celtics, Miami Heat’e yine vize vermedi

Maçın son çeyreğinde kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Saha içi koltuklarında oturan taraftarların sahaya müdahalesi sonrası güvenlik sorumluları o bölgeye gelerek bir kişiyi uyardı. Saha içi koltuklarında maçı takip eden Galatasaray Kulübü Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur, son çeyrek başlamadan yerini değiştirerek sarı-kırmızılı kenar yönetiminin olduğu alana geldi. Yaşanan gerginlik sonra Telekom Kulübü Başkanı Yusuf Kıraç, Erden Timur’un yanına gelerek kısa bir konuşma yaptı. Kıraç ve Timur’un konuşmasından sonra oyuna devam edildi. Serinin ikinci maçı, 30 Mayıs’ta Galatasaray’ın sahasında günü yapılacak. Türk Telekom, bu maçı da kazanırsa adını yarı finale yazdıracak.

Karşıyaka – Bursaspor maçı büyük bir çekişmeye sahne oldu.

Uzatmaya giden maçta gülen Karşıyaka

İzmir’deki Karşıyaka- Bursaspor maçı ise büyük çekişmeye sahne oldu. Oyuna iyi başlayan ev sahibi oldu. Özellikle ilk 10 dakikada rakibine pota göstermeyen Karşıyaka bu bölümü 19-9 önde kapadı. Üstünlüğünü sürdüren yeşil kırmızılılan devreye de 41-31 önde gitti.
Son 10 dakikaya kadar Karşıyaka öndeydi. Birçok oyuncusu faul sorununa girmesine rağmen Bursaspor son bölümde geri dönmeyi başardı. Bursa ekibinde 33.te Needham, 36.33’te Auguste, 38.24’de Dudzinski ve 39.47’de Yiğitcan Saybir 5 faulle oyun dışı kaldı. Maçın normal süresi 80-80 biterken Bursaspor son hücumdan yararlanamadı. Uzatma bölümünde McCollum’un etkili oyunuyla üstünlüğü ele geçiren Karşıyaka, maçtan 91-83 galip ayrıldı. Karşılaşma sırasında tribünlerden yapılan kötü tezahüratlar nedeniyle hakemler tarafından iki anons yaptırıldı. Seride ikinci karşılaşma, 30 Mayıs’ta Bursa’da, gerekirse son maç 1 Haziran’da İzmir’de oynanacak.

Barcelona basketbolda bütçe küçültüyor... Sertaç Şanlı iddiasıBarcelona basketbolda bütçe küçültüyor… Sertaç Şanlı iddiası

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.