Boston Celtics, Miami Heat’e yine vize vermedi

NBA Doğu Konferansı finalinde Boston Celtics, kendi sahasında Miami Heat'i 110-97 yenerek seriye 6. maça uzattı.

Spor 27 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

NBA konferans finallerinde şu ana kadar 3-0 yenik duruma düşüp seriyi kazanan takım bulunmuyor. Boston Celtics, bunu başaran ilk takım olmak için Miami Heat’i devirerek seriyi 3-2’ye getirdi ve umudunu canlı tuttu. Daha önce kendi evindeki iki maçı kaybeden Boston Celtics için serinin 5. maçını kazanmaktan başka çare yoktu.

Basketboldan bir efsane geçti: Carmelo AnthonyBasketboldan bir efsane geçti: Carmelo Anthony

TD Garden’daki maçta kontrolü bir an olsun bırakmayan ve çok iyi savunma yapan yeşiller ilk 12 dakikada oyunu üstünlüğünü koydu. 35-20 biten ilk periyod sonunda üstünlüğünü hiç bırakmayan Boston, ilk yarıyı 61-44 önde kapadı. İkinci yarıda üstünlüğünü koruyan ev sahibi ekip maçtan 110-97 galip ayrıldı. Celtics’te öne çıkan isim tripple-double’u 2 ribauntla kaçıran Jayson Tatum oldu. Tatum 21 sayı atarken 11 asist yaptı ve 8 ribaunt aldı.

Lakers elendi, LeBron emeklilik sinyali verdiLakers elendi, LeBron emeklilik sinyali verdi

Heat’in yıldızı Jimmy Butler ise 14 sayı, 5 ribaunt ve 5 asistle oynamasına karşın istediği oyunu ortaya koyamadı. Heat’te milli basketbolcu Ömer Faruk Yurtseven 3 dakika 20 saniye sahada kaldı. Yurtseven, mücadeleyi 2 sayı, 2 ribaunt, 1 blokla tamamladı. Serinin 6. maçı, Heat’in ev sahipliğinde 28 Mayıs 03.30’da yapılacak. Seride 4 galibiyete ulaşacak taraf, NBA finalinde Denver Nuggets’ın rakibi olacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.