Tom Hanks ateş püskürdü: Ya özgürlüğü ve bağımsızlıklık seçersin ya da…

Harvard Üniversitesi'nin mezuniyet töreninde konuşan Tom Hanks, ifadeleriyle dikkat çekti. Bugüne kadar politik konulara çok da girmemeyi tercih eden Hanks coşkulu söylevinde Amerikalıları özgürlüklerine sarılmaya çağırdı.

Kültür Sanat 27 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Tom Hanks, Harvard Üniversitesi'nin mezuniyetinde özgürlük vurgulu bir konuşma gerçekleştirdi.

Tom Hanks, Harvard Üniversitesi’nin mezuniyet töreninde büyük alkış alan bir konuşma yaptı. Hanks ünviversitede yaptığı konuşmasında alışılmış tarzının dışına çıkıp özgürlüğü kucaklamayan Amerikalılara ateş püskürdü. Harvard Üniversitesi’nin 372. Mezuniyet Töreni’nde coşkulu bir konuşma gerçekleştiren Oscar ödüllü oyuncu, özgürlüğü benimsemeyen ve buna kayıtsız kalan Amerikalıların daha mükemmel bir birlik yaratma idealine zarar verdiğini savundu.

Tom Hanks, siyasetçilere taş çıkartıyor

Yaptığı siyaset bilimi ve felsefe tonu yüksek konuşmasında Hanks, 9 binden fazla insanın karşısında politikacılara taş çıkarttı. Kendisini sahnede karşılayan Harvard Üniversitesi Rektörü Lawrence Bacow, Oscar ödüllü yıldızdan “Wilson’ın kankası, Buzz’ın arkadaşı, Ryan’ın kurtarıcısı, Amerika’nın babası” olarak bahsetti. Bununla yetinmeyen Bacow, Tom Hanks’e 2000 yapımı ‘Yeni Hayat’ filmindeki rolüne ithafen bir voleybol topu hediye etti.

Hanks heyecan verici konuşması sırasında Harvard’ın sloganı olan ve Latince’de hakikat anlamına gelen veritas kelimesine atıfta bulunarak entelektüel konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Bazıları için gerçek artık ampirik değil. Artık ne verilere, ne sağduyuya dayanıyor” dedi.

Hanks: Üç tip Amerikalı var’

Trump’ın yarıştığı seçimler öncesinde sıklıkla gündeme gelen günümüzün popüler tartışma konularından post-truth konusuna da değinen Hanks: “Gerçeği söylemek artık kamu hizmeti için bir ölçüt değil. Korkularımızın merhemi ya da eylemlerimizin rehberi değil. Hakikat artık fikirlere ve sıfır toplamlı oyunlara göre şekillendirilebilir olarak görülüyor.” dedi.

Yakın zamana kadar yaptığı açıklamalarda politik söylemlerden kaçınmaya çalışan Hanks, mezuniyet törenindeki konuşmasını oldukça dikkat çekici cümlelerle sonlandırdı: “Üç tip Amerikalıdan biri olmaya karar vermek zorunda olan tüm yetişkinler için aynı seçenek söz konusu: Herkes için özgürlük ve bağımsızlığı benimseyenler; benimsemeyenler ya da kayıtsız kalanlar.”

Tom Hanks kitap yazdı, yeni Bond adayını açıkladı: Idris ElbaTom Hanks kitap yazdı, yeni Bond adayını açıkladı: Idris Elba

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.