Fenerbahçe, Kadıköy defterini ‘istifa’ sesleriyle kapattı

Galatasaray'ın Ankara'da kazanmasıyla şampiyonluğu kaybeden Fenerbahçe, Antalyaspor'u Enner Valencia ve Miha Zajc'ın golleriyle 2-0 yendi. Maça protestolar damga vurdu.

Spor 31 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Enner Valencia, maçın başında ağlara gönderdiği topla Fenerbahçe'nin bir sezonda en çok gol atan yabancı futbolcu oldu.

Türkiye Kupası’nda finale yükselen Fenerbahçe’nin Süper Lig’de şampiyonluk umudunun kalması için Antalyaspor karşısında alacağı galibiyet yetmiyordu. O yüzden gözler Galatasaray’ın Ankaragücü deplasmanında yaptığı maçtaydı.

İkinci tura kalmadan bittiİkinci tura kalmadan bitti

Kadıköy’deki son maçta Valencia rekor kırdı

Sarı lacivertlilerin bu sezon Kadıköy’deki son maçı olan Antalyaspor karşılaşmasına adeta golle başladı. Henüz ikinci dakikada Fenerbahçe’nin yükselen yıldızı Arda Güler, harika hareketlerden sonra Enner Valencia’ya müthiş bir pas çıkardı. Ekvadorlu futbolcu da kaleci Leite ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda ağları havalandırdı. Filelere giden topla Valencia, Fenerbahçe’nin bir sezonda en çok gol atan yabancı oyuncusu unvanını 28 gollü Alex de Souza’dan aldı. Aynı zamanda Aykut Kocaman’la rekoru paylaşmaya başladı. İlk yarı Fenerbahçe’nin 1-0 üstünlüğüyle bitti.

Fenerbahçe bu sezon Kadıköy’deki son maçında 3 puan aldı.

Galatasaray’ın gol haberleri golleri geldi, protestolar başladı

İkinci yarıda kulakları Ankara’da olan Fenerbahçe taraftarı Galatasaray’ın gollerinin arka arkaya gelmesinden sonra protestolara başladı. Arda Güler, Ferdi Kadıoğlu, İsmail Yüksek dışındaki tüm futbolcular tepkilerden nasibini aldı. Sarı-lacivertli taraftarlar yönetim ve başkan Ali Koç’u istifaya davet ederken bir grup Aziz Yıldırım lehine tezahüratta bulundu.

Ankara'dan şampiyon gelmiş, Cim Bom'da bayram havasıAnkara’dan şampiyon gelmiş, Cim Bom’da bayram havası

Valencia sakatlandı

Maçın 62. dakikasında sakatlanan Valencia yerini Joshua King’e bıraktı. Oyunvurur gelecek hafta Galatasaray derbisinde ve Türkiye Kupası finalinde Başakşehir’e karşı oynayıp oynayamayacağı yapılacak kontrollerden sonra belli olacak.
90+5’te Fenerbahçe 2. golü buldu. Ceza yayı üzerinde şık bir hareketle 2 rakibinden sıyrılarak ceza sahasına giren Zajc’ın vuruşu kaleci Leite’den sekerek ağlara gitti ve maçın skoru belirlendi: 2-0

Fenerbahçe’de protesto edilenler arasında Jorge Jesus da vardı.

Islıklanan Jorge Jesus: Galatasaray’a karşı elimizden geleni yapacağız

Bu sonuçla puanını 77’ye yükselten Fenerbahçe’nin bitime 2 hafta kala şampiyonluk şansı kalmadı. Maçın bitiş düdüğüyle sahaya girerek hakemleri kutlayan Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus da taraftarlarca ıslıklandı. Portekizli teknik direktör, yaptığı açıklamada “Bizim için ideal senaryo 2’de 2 yapmaktı ama kupayı alırsak kötünün iyisi olarak bakarım. Kupa kupadır, Galatasaray’la oynayacağımız maç var. Galibiyetle bitirmek için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Yağmurda ‘şampiyonluk’ şarkısı…Yağmurda ‘şampiyonluk’ şarkısı…

Antalyaspor ligde kaldı

Bu yenilgiye rağmen Antalyaspor, Giresunspor’un Trabzonspor’a; İstanbulspor’un da Adana Demirspor’a yenilmesiyle ligde kalmayı garantiledi. 38 puanı olan Antalya ekibi, deprem nedeniyle ligden çekilen Hatayspor’a karşı hükmen galip gelmiş sayılacak. Antalyaspor’un teknik sorumlusu Alfons Groenendijk, ligde kaldıkları için mutlu olduklarını “Sezon planlaması böyle değildi, çok daha iyi yerde bitirmek istiyorduk. Geçen senenin tesadüf olmadığını kanıtlamak istiyorduk. Hikayesi çok daha zorlu bir sezonu geride bıraktık” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.