Galatasaray şampiyonluğu sabahlara kadar kutladı: “Kupa derbide Ali Sami Yen’de”

Ankaragücü’nü mağlup ederek şampiyon olan Galatasaray, Ankara’dan geç saatlerde İstanbul’a döndü. Buna rağmen binlerce taraftarla beraber Florya’da buluşan takım, zaferi doyasıya kutladı. Başkan Dursun Özbek, kupanın Pazar günü oynanacak Fenerbahçe derbisinde Nef Stadyumu’nda olacağını açıkladı.

Spor 31 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Galatasaray şampiyonluğu sabahlara kadar kutladı.

Kerem Aktürkoğlu, “Şampiyon İstanbul’a geliyor, bizi beklesinler” Yunus Akgün ise “Bizi beklesinler, bu gece bitmeyecek…” diyerek yayıncı kuruluşun Ankaragücü maçının hemen ardından yaptığı röportajda taraftara mesaj göndermişti. Pek tabii ki 2018-19’dan sonra gelen ilk şampiyonluğu kutlamaya can atan Galatasaray taraftarının uyumaya niyeti yoktu. Daha Galatasaray’a İstanbul’a gelen uçağa binmeden, hatta daha Galatasaray, Ankaragücü karşısında maçının 4-1 galip bitirmeden Florya’da kalabalık toplanmaya başlamıştı. Bitiş düdüğü yalnızca partinin fitilini ateşleyen sesten ibaretti.

Ankara'dan şampiyon gelmiş, Cim Bom'da bayram havasıAnkara’dan şampiyon gelmiş, Cim Bom’da bayram havası

Özbek: Fenerbahçe centilmen bir takım

Kafile İstanbul’a indikten sonra basına konuşan Dursun Özbek, “Herkes çok mutlu. Güzel bir şampiyonluk. Cumhuriyet’in 100. yılında Cumhuriyet’in yüzü Galatasaray sloganımızla birlikte Galatasaray şampiyon oldu. Herkese kutlu olsun. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Biz de onlara söz verdiğimiz gibi şampiyon olduk. Çok değerli bir şampiyonluk. Emeği geçen herkesi kutluyorum. Haftalar öncesinden şampiyon belli demiştim. Şimdi ligde ikincilik ve üçüncülük yarışına bakacağız” şeklinde konuştu.

Rekorlarla dolu hikaye, Ankara’da mutlu sonla bittiRekorlarla dolu hikaye, Ankara’da mutlu sonla bitti

Öte yandan Özbek, Pazar akşamı oynanacak derbi öncesi Fenerbahçe’nin kendilerini alkışlayıp alkışlamayacağıyla alakalı olarak “Fenerbahçe centilmen bir takım. Biz sahaya çıkarken alkışlayacaklardır” dedi.

Kupa Pazar günü Ali Sami Yen’de

Özbek, derbi maçında kupayı kaldırıp kaldırmayacakları hakkında gelen soruya, “Yönetmeliğe göre, şampiyon olduktan sonraki iç saha maçında kupa getiriliyor. Federasyon başkanıyla konuştum. Pazar günü kupa Ali Sami Yen’de” diyerek yanıt verdi.

Özbek’ten kupa açıklaması geldi.

Tek formül sevgi

Takıma yaptığı yatırım ve transfer süreçlerinde oynadığı rolle taraftarın sevgilisi haline gelen Erden Timur, “Vallahi çok zor şampiyonluktu. Şöyle söyleyeyim, bence tarihteki en zor şampiyonluklardan birisiydi. Çünkü, tam böyle kusursuz fırtına denir ya. Transferin yarısında seçim oldu. 4 Temmuz’da başlangıç listesi vardı. Diğer rakiplerimiz 80 puan üzerinde. Genel olarak Galatasaray tarihinin açık ara en az gelirinin olduğu, gelirsiz bir sene. Buna inandırmak ne kadar kolay bilmiyorum ama iyi insanları toplayınca her şey oluyor. Sevginin girmeyeceği kalp yok. O kadar insanı, Mauro’yu, şunu, bunu ikna etmemizin tek sebebi samimiyet ve sevgi. Romantik laflar gibi gelebilir ama inanın emek, çaba çok büyük.” değerlendirmesinde bulundu.

Muslera, Şenol Güneş’in rekoruna ortak olduMuslera, Şenol Güneş’in rekoruna ortak oldu

Öte yandan Timur, şampiyonluğu hak ettiklerini belirterek şunları söyledi: “Nasıl bir şey yaşandığını anlatamam.  Yüzde 70’inde 75’inde son 11 ayın gece 3-4’e kadar çalışıldı. Hep iyi insanlar. Hakkımızsa şampiyon olalım demiştim, hakkımızmış demek ki. Çok zordu. İyi insanlarla, güzel gönüllerle kazanıldı.”

Erden Timur basın mensuplarına açıklama yaptığı sırada sözü taraftarların kendisi lehine tezahüratları nedeniyle sık sık kesildi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.