Arda Turan tatile, Bodrumspor finale

TFF 1. Lig play-off yarı final rövanş maçında Bodrumspor, 90+1 ve 90+8’de bulduğu gollerle Eyüpspor’u 2-0 mağlup etti ve finale yükseldi. Arda Turan yönetimindeki İstanbul ekibi sezonu kapatırken Bodrum, finalde Pendikspor’la karşılaşacak.

Spor 5 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Bodrumspor, uzatma dakikalarında bulduğu gollerle play-off finalinde.

TFF 1. Lig’de play-off yarı final rövanş karşılaşması büyük heyecana sahne oldu. 1-0’lık avantajla deplasmana çıkan Eyüp, oyunu ilk bölümde kendi yarı alanında kabul etti. 11. dakikada yaklaşık bir dakikalık VAR incelemesi ardından Bodrumspor’un penaltı beklentisi boşa çıktı, oyun sürdü.

İlk bölümdeki baskıyı kıran Eyüp rakip yarı alanda daha etkili olsa da skor değişmedi. 34. dakikada Bodrumspor’un kullandığı kornerde yapılan kafa vuruşu, Eyüp savunması tarafından çizgiden çıkarıldı. Yer yer gerginliğin arttığı devre 0-0 sona erdi.

Trabzonspor, Alanyaspor'a hesap kesti, Hamsik'e veda ettiTrabzonspor, Alanyaspor’a hesap kesti, Hamsik’e veda etti

İkinci yarı daha dengeli başladı iki takımın da atak girişimleri sonuçsuz kaldı. Son 15 dakikalık dilime gelinirken oyun sakatlıklar nedeniyle sürekli durdu. Bodrum, maçı uzatma çabasıyla tüm hatlarıyla rakip yarı alana atak ederken Eyüp de topu kendi kalesinden uzağa taşımaya çalıştı. Sürekli duran maçın sonuna 11 dakika ilave edildi.

Uzatma dakikalarının henüz başında eşitlik ev sahibi lehine bozuldu. Üzeyir Ergün, 90+1’de uzaklardan kaleyi yokladı ve topu ağlarla buluşturdu. Bu skor, maçı uzatmaya götürecekti. Ancak Bodrum uzatmadı.

90+8’de kullanılan korner atışında yakın direğe hareketlenen Süleyman Özdamar, uzak köşeye mükemmel bir kafa vuruşu yaptı ve takımını 2-0’lık üstünlüğe taşıdı. Bodrum ekibi, maçı bu skorla tamamlamayı başardı ve rakibini saf dışı bırakarak play-off finaline yükseldi.

Arda Turan yönetimindeki Eyüpspor için sezon biterken Bodrum, sezonu 3. sırada bitiren Pendikspor’un rakibi oldu.

Fortunda Sittard'dan Burak Yılmaz'a teşekkürlü vedaFortunda Sittard’dan Burak Yılmaz’a teşekkürlü veda

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.