Serinlemek için gittikleri gölette boğuldular

Havaların ısınmasıyla sıcaktan bunalanlar serinlemek için en yakındaki deniz, gölet, hatta su kanalına koşuyor. Yetkililerin uyarılarına rağmen riskli yerlerde yüzmeye çalışanlar hayatlarını riske atıyor. Kahramanmaraş’ta da iki genç serinlemek için gittikleri gölette hayatını kaybetti.

Gündem 26 Haziran 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Yaz aylarının gelmesiyle havalar ısındı. Sıcaktan bunalanlar ise deniz, çay, gölet ve kanallarda serinlemeye çalışıyor. Yetkililerin tüm uyarılarına rağmen her yaz yüzlerce kişi riskli sularda serinlemeye çalışırken boğularak hayatını kaybediyor. Önceki gün Kahramanmaraş’ta iki genç daha tedbirsizliğin kurbanı oldu.

Boğulan arkadaşını kurtarmak isterken canından olduBoğulan arkadaşını kurtarmak isterken canından oldu

İki arkadaş serinlemek için Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesinde Çatak- Kildenlik Şelalesi’nin önündeki gölete girdi. Efiağzılı Mahallesi’nde oturan 19 yaşındaki Erdem Güneşgörmez ile 18 yaşındaki Onur Ali Köse bir süre burada yüzdü. Gençler bir müddet sonra gözden kayboldu. İhbar üzerine olay yerine AFAD, itfaiye su altı arama ekipleri, jandarma ve sağlık ekipleri geldi.

Hızla arama-kurtarma çalışmalarına başlayan ekipler yaklaşık bir saat sonunda iki gencin cansız bedenine ulaştı. İki gencin yakınları olay yerinde sinir krizi geçirdi. Cenazeler, Andırın Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

Jandarmanın olayla ilgili soruşturması devam ediyor.

Mora açıklarında insanlık felaketi: 'Teknenin ambarında yaklaşık 100 çocuk vardı' iddiasıMora açıklarında insanlık felaketi: ‘Teknenin ambarında yaklaşık 100 çocuk vardı’ iddiası

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.