Aradığınız yerli Disney+ yapımlarına şu an ulaşılamıyor

Disney+ platformundaki yerli yapımların çoğuna ulaşılamıyor. 'Recep İvedik' serisi ve 'Bursa Bülbülü'nün de yer aldığı yapımlara platformdan erişelemiyor. Şu anda dijital platformda izlemeye açık yerli yapımlar ise 'Arayış' ve 'Aktris'.

Kültür Sanat 2 Temmuz 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Disney+ platformunda yayınlanan Emin Alper imzalı 'Arayış' dizisinin başrolünde Aslı Enver yer alıyor.

Disney+ platformunda yer alan yerli yapımlara ulaşılamıyor. Dijital platformda şu anda yerli yapımlardan sadece ‘Aktirs’ ve ‘Arayış’ mevcut. Aralarında Engin Akyürek’in başrolüde yer aldığı ‘Kaçış’, Şahan Gökbakar’ın ‘Recep İvedik’ serisi ve Ata Demirer’in ‘Bursa Bülbülü’ platformda görüntülenemiyor. Arama motoru kullanılarak yapılan aramalarda da ilgili yerli içerikler görüntülenemiyor.

Disney+ birkaç gün önce duyurmuştu

Disney+ tarafından birkaç gün önce yapılan açıklamada yerli yapımları haziran ayı sonu itibarıyla başta Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere yurtdışındaki kütüphanesinden kaldıracağını duyurmuştu. Ancak, dijital platformun Türkiye’deki kullanıcıları da yerli yapımlara ulaşamıyor.

Disney+ platformunda yer alan ‘Recep İvedik’, ‘Bursa Bülbülü’, ‘Ben Gri’, ‘Dünyayla Benim Aramda’, ‘Yılbaşı Gecesi’, ‘Özür Dilerim’ ve ‘Kaçış’ gibi yapımlara 1 Temmuz itibarıyla ulaşılamıyor. İlgili yerli yapımları Google’ın arama motoru üzerinden aratıp linke tıkladığımızda ise ekranda “istenilen medya kullanılamıyor” uyarısı karşımıza çıkıyor.

Google aramasıyla yapılan yönlendirmede de filmlere ulaşılamıyor.

Disney+ geçen ay yaptığı açıklamada yerli projeleri durdurduğunu açıklamıştı. Merakla beklenen Mustafa Kemal Atatürk dizisinin bu karardan etkilenmeyeceğini açıklayan platform yöneticileri, yerli yapımların yurt dışından erişime kapatılacağını sözlerine eklemişti.

Disney+ geçen yıl 14 Haziran’da Türkiye’de yayın hayatına başlamıştı. Haliç Tersanesi’nde gerçekleşen Tarkan konseriyle Türkiye’deki yayın hayatına merhaba diyen platform, ünlü oyuncularla proje anlaşmaları yapmıştı. Yayın hayatına başladığı dönemde platformun tanıtım klibinde Pınar Deniz, Can Yaman, Hande Erçel ve Kerem Bursin gibi yıldız isimler rol almıştı. Dünyanın en önemli yapım şirketlerinden biri olan Disney’in dijital platformunda başta ‘Marvel’ ve ‘Star Wars’ yapımları olmak üzere National Geographic belgeselleri de yer alıyor.

Sosyal medyanın viral şarkısı Makeba'nın hüzünlü hikâyesiSosyal medyanın viral şarkısı Makeba’nın hüzünlü hikâyesi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.