Asıl bu cehalete hapis gerekiyor: Kolezyum’a anahtarla adını kazıyan turist, ‘Antik olduğunu bilmiyordum’ dedi

Roma'daki antik amfitiyatro Kolezyum'a sevgilisi ve kendi adını kazıyan Bulgar turist kent yönetimine özür mektubu yazarken 'özrü kabahatinden büyük' bir harekete imza attı. Turist, Kolezyum'un antik olduğunu bilmediğini öne sürdü.

Kültür Sanat 6 Temmuz 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Roma'daki Kolezyum, dünyanın en bilinen kültürel miraslarından.

Roma’da geçmişi 2000 yıl öncesine dayanan antik amfitiyatro Kolezyum’un duvarına anahtarla ‘Ivan+Hayley 23’ yazan turistin kimliği uzun çabalar sonunda ortaya çıkmış ve İngiltere’de yaşayan Bulgaristan asıllı 27 yaşındaki Ivan Dimitrov olduğu belirlenmişti.

Kültürel mirasa zarar verdiği için hakkında soruşturma açılan, eğer suçlu bulunursa 5 yıla kadar hapis, 15 bin euroya kadar para cezasına çarptırılabilecek olan Dimitrov, Roma yönetimi ve savcılığa bir mektup yazarak özür diledi.

BBC Türkçe’den Övgü Pınar’ın haberine göre Roma merkezli Il Messagero gazetesi mektubun içeriğini aktardı ve ‘Ivan’dan İtalyanlara sürreal mektup’ ifadesini kullandı.

Ivan Dimitrov, sevgilisi ve kendi adını Kolezyum’un duvarına kazımıştı.

Gazetenin aktardığına göre turistin ifadeleri şöyle: “Yaptığımın ciddiyetinin bilincinde olarak, tüm insanlığın mirası olan bir yapıya verdiğim zarar için hem İtalyanlara hem de tüm dünyaya bu satırlarla içten ve samimi özürlerimi sunuyorum. Derin bir utançla itiraf ediyorum ki, anıtın antik olduğunu ne yazık ki ancak olanlardan sonra öğrendim.”

Gazete tepkisini, “Dünyada Kolezyum’un ne olduğunu bilmeyen biri olabilir mi?” diyerek göstermiş ve turistin iddiası gerçek olsa bile bu vakada cehaletin suçu ortadan kaldırmayacağını savundu.

Her gün daha da güzelleşiyor: Musk-Zuckerberg dövüşü Kolezyum'da yapılabilirmişHer gün daha da güzelleşiyor: Musk-Zuckerberg dövüşü Kolezyum’da yapılabilirmiş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.