Zambiya’da ikinci testesteron şoku: Bu kez hoca

Zambiya Kadın Milli Futbol Takımı'nda teknik direktör Bruce Mwape'nin oyuncularını taciz ettiği iddiası ortaya atıldı. Kaptan Barbra Banda, kanındaki testesteron oranının fazlalığı sebebiyle 2022 Afrika Kupası'nda kadroya alınamamıştı.

Spor 11 Temmuz 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Zambiya Kadın Milli Futbol Takımı'nda cinsel istismar iddiası.

Zambiya Kadın Futbol Takımı’nın testesteron seviyesiyle sınavı bitmiyor. Takımın kaptanı ve en büyük yıldızlarından olarak gösterilen Barbra Banda 2022 Afrika Kupası’na kanında tespit edilen testesteron oranının yüksek olduğu gerekçesiyle takımıyla beraber turnuvada boy gösterememişti. Şimdi de teknik direktör Bruce Mwepa hakkında Dünya Kupası’na iki hafta kala ciddi bir iddia ortaya atıldı.

Mayıs 2018’ten beri takımın başında olan Mwape yönetiminde Zambiya ilk kez Dünya Kupası bileti aldı. Ancak Eylül 2022’de Zambiya Futbol Federasyonu bir futbolcunun “Eğer biriyle yatmak istiyorsa o kişinin rızasını almak zorunda” şeklinde söylemi ve şikayeti sonrası bir soruşturma başlattı. The Guardian’a kimliğini belirtmeden açıklamada bulunan kişi “Hocanın bizim takımdan biriyle yatması son derece normal karşılanan bir şey” şeklinde konuştu.

Kylian Mbappe’den babasının memleketine ziyaret: Adeta arkasında orduyla gittiKylian Mbappe’den babasının memleketine ziyaret: Adeta arkasında orduyla gitti

Bir başka kaynaksa oyuncuların hocanın isteklerini yerine getirmediklerini senaryoda tehditlerle karşı karşıya kaldıklarını söyledi. “Federasyon, takım iyi sonuçlar aldığı için olanlara gözünü kapatıyor. Kamuoyuna ve otoritelere iyi imaj çizmenin yolunun bu olduğunu düşünüyorlar. Ancak perde arkasında çok çirkin şeyler oluyor” dedi.

Zambiya Dünya Kupası’nda C Grubu’nda mücadele edecek ve 22 Temmuz tarihindeki ilk maçında Japonya ile karşılaşacak. Guardian, Zambiya’nın teknik direktörü Bruce Mwape’ye ulaşmak istedi ancak bu mümkün olmadı. Ancak federasyondan yapılan açıklamada “Herhangi bir kişinin resmi bir şikayetiyle karşılaşmış olmasak da iddiaları çok ciddi olarak görüyor ve konuyla ilgili soruşturma başlatmayı görüyoruz. Zambiya Polis Servisi ve diğer aktörlerle iletişim halinde olacağız” denildi.

Maguire’ın kaptanlığı tehlikedeMaguire’ın kaptanlığı tehlikede

Zambiya’da oyuncularıyla ilişki yaşadığı edilen tek teknik direktör Mwape değil. 17 yaş altı kız futbol takımının hocası Kaluba Kangwam da soruşturma altında.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.