Göçmen kaçakçısı organizatörlerine operasyon: 18 gözaltı

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Muğla ve Kırklareli'de yapılan iki ayrı göçmen kaçakçılığı operasyonunda 18 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Gündem 15 Temmuz 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, uluslararası organize suç örgütlerine yönelik 2 farklı ilde operasyon düzenlendiğini, 18 göçmen kaçakçısı organizatörünün yakalandığını duyurdu. Yerlikaya, Kırklareli İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekiplerin Sahil Güvenlik Komutanlığı ve sınır birlikleriyle ile koordineli olarak 5 ayrı operasyon yaptığını ve burada örgüt lideri dahil olmak üzere 9 organize suç örgütü mensubu yakalandığını söyledi. Bunlardan 6’sı tutuklanırken 3’ü hakkında adli kontrol kararı verildi.

Diğer operasyon ise Muğla İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapıldı. Yerlikaya, istihbari çalışmalar sonucunda; JİHA destekli, Sahil Güvenlik Komutanlığı ile birlikte gerçekleştirilen operasyonda, 9 şüpheli göçmen kaçakçısı organizatörünün yakalandığını belirtti. Burada yakalananların ise adli işlemleri sürüyor.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Yerlikaya, “Operasyonu gerçekleştiren ekiplerimizi tebrik ediyorum. Düzensiz göç ve göçmen kaçakçısı organizatörleriyle mücadelemiz aralıksız devam edecek” dedi.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.