49 ilde eş zamanlı baskın: 378 kişi gözaltında

Uyuşturucu operasyonları kapsamında 49 ilde eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Narkogüç-39 adlı operasyonda 378 kişi gözaltına alınırken üç ton 275 kilogram uyuşturucu ele geçirildi.

Gündem 14 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Narkogüç operasyonları devam ediyor ve çok sayıda ilde eş zamanlı baskınlar yapılıyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da son operasyon verilerini sosyal medyadan paylaştı ve 49 ilde eş zamanlı operasyon yapıldığını belirtti. Söz konusu operasyona 652 ekip, bin 422 personel ve 25 narkotik dedektör köpek katıldı. Baskınlarda gözaltına alınanların sayısı ise 378.

Bakan Yerlikaya’nın verdiği bilgilere göre aramalarda 886 kilogram metamfetamin, 14 kilogram kokain ve çeşitli miktarlarda esrar, hap, skunk, eroin, kenevir tohumu olmak üzere toplam 3 ton 275 kilogram uyuşturucu ele geçirildi. Operasyona katılan ekipleri tebrik eden Yerlikaya, “Halkımızı zehirleyen uyuşturucu tacirleriyle, terör örgütleriyle ve organize suç örgütleriyle mücadelemiz kararlılıkla devam edecek” dedi.

Operasyonun düzenlendiği iller ise şöyle:

İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Gaziantep, Balıkesir, Tekirdağ, Antalya, Şanlıurfa, Sakarya, Kırklareli, Osmaniye, Aydın, Zonguldak, Mersin, Amasya, Kütahya, Adana, Bitlis, Muğla, Trabzon, Denizli, Malatya, Siirt, Kastamonu, Mardin, Hatay, Kocaeli, Samsun, Karabük, Konya, Kırşehir, Adıyaman, Edirne, Eskişehir, Kahramanmaraş, Kayseri, Aksaray, Van, Uşak, Çorum, Elazığ, Isparta, Yozgat, Bilecik, Giresun, Iğdır, Karaman ve Diyarbakır.

Bu operasyondan bir gün önce de Kafes-19 operasyonu düzenlenmişti. Bakan Yerlikaya, Interpol’un kırmızı bültenle aranan Uyuşturucu Madde Finansörü ve Organize Suç Örgütü üyesi Muhuannad Aloqlah’ın İstanbul Esenler’de yakalandığını duyurmuştu. Aloqlah, evine düzenlenen operasyonla gözaltına alınmıştı.

Ülke çapındaki narkotik operasyonlarının bilançosu açıklandıÜlke çapındaki narkotik operasyonlarının bilançosu açıklandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.