Shakira’nın vergi sorunları bitmiyor, 8 yıl hapsi isteniyor

Ünlü şarkıcı Shakira'nın İspanya'da başı savcılıkla belada. 46 yaşındaki müzisyen ikinci kez vergi kaçakçılığı nedeniyle soruşturmayla karşı karşıya. Bahsi geçen miktar ise tam 14.5 milyon euro. Savcılık sekiz yıl hapsini istiyor.

Kültür Sanat 22 Temmuz 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Shakira, 10 yıl içinde ikinci kez vergi kaçakçılığı suçlamasıyla karşı karşıya.

Shakira, İspanyol yargısıyla karşı karşıya. Haberlerimizde genellikle 11 yıllık sevgilisi futbolcu Gerard Pique ile biten ilişkisi ve intikam şarkılarıyla yer bulan müzisyen bu kez vergi kaçakçılığı iddiasıyla gündemde. Üstelik bu, Kolombiyalı müzisyenin ilk vakası da değil. Yıldız müzisyene İspanya’da savcılık tarafından soruşturma başlatıldı. Yıldız isim daha önce de benzeri bir suçlamayla mücadele etmek zorunda kalmıştı. Barcelona’nın kuzeydoğusunda yer alan Esplugues de Llobregat kasabasındaki yerel mahkeme, müzisyen hakkında 2018 yılında gelir ve servet vergisinde dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla soruşturma açtı.

Barcelona yakınlarındaki kasabanın savcısı, dünyaca ünlü müzisyen Shakia için vergi kaçakçılığı yaptığı iddiasıyla sekiz yıllık hapis cezası talep etti. Mahkeme, bu bilgi dışında soruşturma dosyası hakkında başka herhangi bilgi paylaşmadı. Kolombiyalı yıldız, benzeri bir dava nedeniyle yakında hakim karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Shakira hakim karşısına çıkacak

Tam adıyla Shakira Isabel Mebarak, geçmişte yine Barcelona’da karşı karşıya kaldığı bir soruşturma kapsamında duruşmaya çıkacak. Kolombiyalı yıldız 2012-2014 yılları arasında tam tamına 14.5 milyon euro tutarındaki vergi kaçakçılığı suçlaması hakkında 2023 yılının sonlarına doğru İspanyol mahkemesine çıkacak. Bir dava süreci devam ederken başka bir soruşturmanın daha açılması 46 yaşındaki müzisyenin ticari itibarı konusunda sıkıntılı bir durum ortaya çıkarıyor.

Uzun yıllar boyunca örnek gösterilen ilişkisini Barcelonalı futbolcu Pique’nin kendisini aldatması sonrası noktalayan Shakira, bu süreçte sürekli olarak medyanın gündemindeydi. 11 yıl süren ilişkide Kolombiyalı müzisyen babasının yoğun bakımda olduğu bir dönemde futbolcu sevgilisi Gerard Pique’nin ihanetine uğramıştı. Ayrılık sonrası yayınladığı ‘Music Sessions Vol. 53’ şarkısıyla dinlenme rekorları kıran müzisyen, geçen ay intikam soslu yeni şarkısı ‘Copa Vacia’yı yayınlamıştı.

Fragmanlı Vizyon Raporu: Oppenheimer ve Barbie'li dokuz filmFragmanlı Vizyon Raporu: Oppenheimer ve Barbie’li dokuz film

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.