Negreira davasında ortalık karıştı: Barça’dan Tebas’a suçlama… UEFA sopası ortaya çıktı

Barcelona’nın İspanya Hakem Teknik Kurulu eski başkan yardımcısı Negreira Sanchez’in şirketine, görevinin devam ettiği süreçte para gönderdiği gerekçesiyle görülen davada yeni iddialar ortaya atıldı. UEFA Başkanı Ceferin'den Barcelona'yı üzecek açıklamalar geldi.

Spor 5 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Bu kez Tebas'ın hedefindeki isimler Florentino Perez ve federasyon başkanı.

Barcelona ve La Liga yönetimi arasında uzun zamandır soğuk savaş yaşanıyor. Lionel Messi’nin Barcelona’dan ayrılış sürecinden beri Katalanlar La Liga Başkanı Javier Tebas’ı suçluyor. Geçtiğimiz aylarda La Liga’nın eski Hakem Teknik Kurulu Başkan Yardımcısı Jose Maria Enriquez Negreira’nın sahibi olduğu DASNIL 95 SL adlı şirket vergi kaçırma iddiasıyla soruşturulurken Barcelona’nın şirkete 2001-2018 yılları arasında toplam 7,3 milyon euro ödediği ortaya çıkması ise krizi derinleştirdi.

Çanlar Barcelona için çalıyor! UEFA'dan kırmızı kart çıkabilirÇanlar Barcelona için çalıyor! UEFA’dan kırmızı kart çıkabilir

Tebas’a sahte belge suçlaması

La Vanguardia’da yayınlanan habere göre La Liga Başkanı Javier Tebas, dava sürecinde savcılığa somut olmayan sahte belgeler sundu. Tebas’ın bunu yapmış olmasındaki temel amaç ise davanın bir an önce sonuçlanması ve Barcelona’nın hızlı bir şekilde cezaya çarptırılması. La Vangardia’da yayınlanan haberin üstüne açıklama yapan Barcelona, Javier Tebas’ı istifaya çağırdı. Javier Tebas ise yapılan haberi yalanlayarak kişisel sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Tebas şunları sölledi: “La Vanguardia’nın haberi yanlış, kimseyi suçlamıyorum, haberin kendisi de savcıya yazılan mektupta ne söylediğimi belirterek kimseyi suçlamadığımı doğruluyor ‘bu mektup kimseye karşı belirli bir suçlama yapıldığını ima etmiyor’ Bay Conde Godo, iftira atan gazetecilerinize göz kulak olun.”

Tarafların arası uzun süredir açık

Javier Tebas’ın bilhassa Barcelona Başkanı Joan Laporta’yla arasının iyi olmadığı, ikilinin birbirleri hakkında basına yaptığı açıklamalardan biliniyor. Özellikle Messi’nin ayrılış sürecinde Barcelona’nın elini maddi açıdan zora soktuğu öne sürülen Tebas, Katalan kamuoyu tarafından pek de sevilen bir figür değil.

Süreç içerisinde Tebas’ın yaptığı bazı açıklamalar da Barcelona sempatizanları tarafından tepki çekmişti. Özellikle Tebas’ın geçtiğimiz hafta verdiği, “Negreira davası uykularımı kaçırıyor, bu dava İspanya futbol tarihinin en büyük davası.”, şeklindeki demeç durumun ciddiyetini ortaya koyuyordu.

Ceferin’dan Barcelona’yı şoke eden sözler: UEFA’da zamanaşımı olmaz

Son olarak UEFA Başkanı Aleksandr Ceferin de konu hakkında açıklama yapanlar kervanına katıldı. Ceferin şöyle konuştu:  “Negreira ve Barcelona davasında durum ciddi. Hatta futbolla uğraştığımdan beri gördüğüm en ciddi olaylardan biri. İspanya Futbol Federasyonu, konu zamanaşımına uğradıysa herhangi bir sportif yaptırımda bulunamayabilir. Ancak, İspanyol savcılığı tarafından işlemlerin devam ettiğini biliyorum. Söz konusu UEFA ise ceza konusunda hiçbir şey zamanaşımına uğramaz.”

Ceferin, “Ceza konusunda hiçbir şey zaman aşımına uğramaz” diyerek Barcelona’ya gözdağı verdi.

Yükselişin arifesinde…

Barcelona için Negreira davası yükselişin arifesindeki bir engel niteliği taşıyor. Öyle ki takım iki senelik kupa kuraklığını bu sezon yaşadığı Süper Kupa zaferiyle sonlandırmıştı. La Liga’da 12 puanla liderliğini sürdüren ve şampiyonluğa yürüyen Barcelona için Negreira davası demoklesin kılıcı gibi duruyor.  Bilhassa Messi’nin de dönüşü gündemdeyken Negreira davası gibi bir hadisenin yaşanıyor olması düşündürücü. Terazinin ne yöne meyledeceğini zaman gösterecek fakat bu davanın gölgesinin uzun süre daha Barcelona’yı takip edeceği kesin.

Messi'yi de yuhalarlar!Messi’yi de yuhalarlar!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.