Miami ateşi Lionel Messi: Son anda galibiyeti getirdi

Lionel Messi, Inter Miami formasıyla ilk maçına Cruz Azul karşısında çıktı. 90 +'larda ağları havalandıran Arjantinli yıldız takımını 2-1 galibiyete taşıdı.

Spor 23 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Messi, ABD'deki ilk maçında ağları havalandırmayı başardı.

Kuzey, Orta Amerika ve Karayipler Futbol Konfederasyonu (CONCACAF) tarafından düzenlenen 2023 Ligler Kupası’nda Inter Miami ile Cruz Azul karşı karşıya geldi. Arjantinli dünya yıldızı Lionel Messi’nin lik kez forma giydiği maç 20 bin seyirci kapasiteli DRV PNK Stadı’nda yapıldı.

Messi ve Busquets bereketiyle geldiMessi ve Busquets bereketiyle geldi

Messi’yi canlı izleyebilmek adına Los Angeles Lakers’ın yıldız basketbolcusu LeBron James, tenisin efsane isimlerinden Serena Williams, televizyon yıldızı Kim Kardashian gibi simaların tribünden takip ettiği karşılamanın ilk yarısını Inter Miami, 44. dakikada Robert Taylor’ın golüyle 1-0 önde kapattı.

İkinci devreye daha atak başlayan Cruz Azul, 65. dakikada Carlos Antuna’nın ağları sarsmasıyla skoru 1-1’e getirdi. ABD temsilcisinde ilk maçına, 54. dakikada Benjamin Cremaschi’nin yerine dahil olan 36 yaşındaki Messi, 90+4. dakikada frikikten attığı golle takımının sahadan 2-1 galip ayrılmasını sağladı.

Messi 1 milyar euro’yu geri çevirdi, Miami'ye gittiMessi 1 milyar euro’yu geri çevirdi, Miami’ye gitti

Maçın ardından açıklama yapan Messi, “Böyle bir zaferle başlamayı hedefliyorduk ve taraftarımıza bunu gösterdik. Bu tür organizasyonlara, maçın sonuna kadar beklemek zorunda kalsak da galibiyetle başlamak çok önemlidir. Bunun için çok mutluyum” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.