Altın ok Mete Gazoz dünya şampiyonu!

Olimpiyat şampiyonu milli sporcu Mete Gazoz, Okçuluk Dünya Kupası Klasik Yay Bireyselde altın madalya kazandı. Mete, bu sonuçla beraber Türk okçuluk tarihinde dünya kupalarında bireyselde ilk altın madalyayı kazandı. Gazoz, 2024 Paris Oyunları için de kota kazandı.

Spor 6 Ağustos 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Mete Gazoz'dan bir tarihi başarı daha.

Almanya’nın başkenti Berlin’deki Okçuluk Dünya Kupası’nda Klasik yay erkekler takım mücadelesinde gümüş madalya alan Okçuluk Milli Takımımız bu başarısı sayesinde Tokyo Oyunları için de kota kazandı. O takımın parçalarından biri, 2020 Tokyo Oyunları Klasik Yay Erkek kategorisinde altın madalya sahibi Mete Gazoz, bu alanda Dünya Kupası sahnesine çıktı.

Mete çeyrek final mücadelesinde dünya 59 numarası Şilili Ricardo Soto ile karşılaştı. İlk seti üç tane 10’la kusursuz geçen Mete ikinci seti 27-26 ile hanesine yazdırdı. Üçüncü sette Soto üç kez 9 attı. Mete son atışında 4’ü vurdu ve set Şililiye gitti. Mete dördüncü seti 29-26 ile hanesine yazdırdı ve yarı finalde dünya 1 numarası Marcus D’Almeida’nın rakibi oldu.

Yarı final heyecanı son derece çekişmeli başladı. İlk üç setin sonunda taraflar birbirine üstünlük kuramadı. Böylece mücadele 3-3 başladı. 4. sette ise Mete, son atışında 10 puanı buldu ve 28-27 ile durumu 5-3’e getirdi. 5. sette Marcus D’Almeida son atışıyla beraber 28’e ulaştı. Mete rakibine 29’la yanıt verdi ve finale çıktı. Mete bu sonuçla beraber adını finale yazdırmakla kalmadı, 2024’te Paris’te gerçekleşecek Olimpiyat Oyunları için de kota kazanmış oldu.

Final mücadelesinde ilk seti Kanadalı Eric Peters kazandı. Mete ikinci seti kusursuz geçirdi ve üç tane 10 atarak seti hanesine yazdırdı. Peters üçüncü sette istediği atışları yapamadı ve Mete Gazoz rakibine 28-24 üstünlük sağlayarak durumu 4-2 yaptı ve öne geçti. Mete 4. setteki son atışında 8 attı ve kusursuz set geçiren rakibine boyun eğdi. Maç 5. sete uzadı. Mete son sette rakibine üstünlük kurmayı başardı ve dünya şampiyonu oldu.

“Gezegendeki en iyi okçu bendim…”

Mete şampiyonluğun ardından ilk açıklamalarında “Çok da iyi oldu. Çok da güzel oldu” dedi. Mete takım kotasının daha değerli olduğunu anlattı. hem olimpiyat hem dünya şampiyonu olmasıyla alakalı “Bugün bu gezegendeki en iyi okçu bendim bundan sonra da ben olacağım” şeklinde konuştu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.