Galatasaray Slovenya’da fişi çekti

Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Olimpija Ljubljana’ya konuk olan Galatasaray, sahadan 3-0 galip ayrıldı ve rövanş için büyük avantaj yakaladı. Galatasaray’ın golleri Kerem Aktürkoğlu, Dries Mertens, Halil Dervişoğlu’ndan geldi.

Spor 9 Ağustos 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Galatasaray tur kapısını deplasmanda araladı.

2022-23 Süper Lig şampiyonu Galatasaray, önümüzdeki sezon Türk futbolunu Şampiyonlar Ligi’nde temsil etme şansı olan tek takım. Sarı-kırmızılılar bu yolda 2. ön eleme turunda Zalgiris’i 2-2 ve 1-0’lık maçlarla geride bıraktı. 3. ön eleme turunda rakip Sloven temsilcisi Olimpija Ljubljana oldu. Wilfried Zaha ve Nicolo Zaniolo gibi yıldızların maç kadrosunda olmadığı günde Galatasaray, avantajlı bir skor elde etmek için rakibine konuk oldu.

Galatasaray maça önde baskı yaparak başladı ancak baskıyı kıran Ljubljana tehlikeli ataklar geliştirdi. Barış Alper Yılmaz 9. dakikada yaptığı baskıyla topu kazandı rakip ceza alanına girdi ve ortaya çevirdiği topta Kerem Aktürkoğlu topu ağlara gönderdi. Golden yaklaşık 7 dakika sonra gelişen Olimpija atağında rakip takım golü buldu ancak hakem Bristric’in Victor Nelsson’a faulünü tespit etti. Bu andan itibaren Galatasaray bir nebze daha oyuna hakim taraf olarak göründü. Tempo devre sonuna doğru iyice düştü ve soyunma odasına 1-0’la gidildi.

İkinci yarının başında Galatasaray fırtınası esti. Yine baskıyla topu kapan ve atağa çıkan ekibimizde Dries Mertens kontratağı golle bitiren isim oldu. Mertens bu golle beraber Galatasaray tarihinin Avrupa kupalarında gol bulan en yaşlı oyuncusu oldu (36 yaş 94 gün).

57. dakikada kullanılan serbest vuruşta Mertens bu kez topun başındaydı. Deneyimli ismin ortasında Abdülkerim topu ağlara gönderdi ancak VAR incelemesi sonrası pozisyon için ofsayt kararı verildi. 64. dakikada bu kez Victor Nelsson ofsayta takıldı ve 3. gol fırsatı yine kaçtı. Karşılaşmanın 75. dakikasında geçen sezonun yıldız ismi Mauro Icardi bu sezon ilk kez süre aldı. Maçın kalan bölümünde daha net fırsatlar yakalayan taraf Galatasaray oldu. Sarı-kırmızılılar 90+1. dakikada Halil Dervişoğlu’nun attığı golle maçın sonucunu belirledi.

Temsilcimiz Ljubljana deplasmanında 3-0 kazandı ve gelecek hafta Rams Park’ta oynanacak rövanş maçı öncesi fazlasıyla büyük bir avantaj yakaladı. Galatasaray’ın bu galibiyetinin ardından Türkiye, İsviçre’yi geride bırakarak ülke puanı sıralamasında 11. sıraya yükseldi.

Okan Buruk’tan Fenerbahçe göndermesi

Okan Buruk maç sonu değerlendirmesinde “Oyunu zemin çok etkilemedi. Oyun aktı, paslar çıktı. Zeminden yana sorun olmadı. Önemli bir galibiyet aldık. Bundan önceki turda etkili olmuş bir takım vardı. Rakibimizin artılarını ve eksilerini iyi biliyorduk. Bugün maç 5-0, 6-0 da olabilirdi. Önemli bir galibiyet aldık. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Zor bir dönemden geçtik. Sakat oyuncularımız vardı, yeni gelen oyuncular vardı. Bu kadar zorluklarda böyle bir performans gösterdikleri için teşekkür ediyorum.” sözlerine yer verdi.

Deneyimli çalıştırıcı geçen seneki Fenerbahçe maçını örnek göstererek, “3 gol, sayılmayan goller. Bana Fenerbahçe maçını hatırlattı. 3-0 üstüne 2 tane sayılmayan gol geçen seneki. Ona benzer bir maç oldu.” açıklamasında bulundu.

Olası Klaksvik eşleşmesi hakkında konuşan Buruk “Klaksvik iki takımı eleyip geldi. Sürpriz bir takım. Futbolda ne olacağı belli olmuyor. Kendi turumuzu geçip rakibimizi bekleyeceğiz.” dedi.

Okan Buruk’un maç sonu açıklamalarında Fenerbahçe örneği dikkat çekti.

Ülke puanında 11. sıraya yükselen Türkiye hakkında Okan Buruk “Şampiyonlar Ligi’nde olmak, puan toplamak. Buna ülke olarak ihtiyacımız var. Diğer temsilcilerimize de başarılar diliyorum. İnşallah onlar da bu hafta kazanır.” sözlerini söyledi.

Karşılaşmada açılış golünü atan Kerem Aktürkoğlu “Zor bir maç olacağını biliyorduk. Çok iyi hazırlandık. Avrupa en büyük hedefimiz. Bugün taraftarımıza güzel bir maç izlettiğimizi düşünüyorum. Planlarımız tuttu. Çok mutluyuz. Taraftarımıza armağan olsun” açıklamasında bulundu.

Peri masalı sürüyor

5 bin nüfusu olan bir yerleşkenin peri masalına imza atan takımı Faroe Adaları’nda Klaksvik, 3. ön eleme turu ilk maçında Molde’yi 1-0 geriden gelerek 2-1 mağlup etti. Eşleşmenin galibinin play-off turunda Galatasaray’ın rakibi olacağı mücadelede Molde 49’da Eikrem’le öne geçti. Klaksvik 64 ve 86’da Frederiksberg’le 2 gol buldu ve maçtan galip ayrıldı.

Ayrı Dünyaların TakımlarıAyrı Dünyaların Takımları

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.