İtalya’da Mancini şoku: İstifa etti

İtalya Milli Takımı teknik direktörü Roberto Mancini, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın başlamasına yalnızca 10 ay kala görevinden istifa etti.

Spor 14 Ağustos 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Mancini Galatasaray tarihinde yeri olan antrenörlerden biriydi.

İtalya, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’nı kazandıktan sonra 2022 Dünya Kupası’na gidemeyerek önce baharı sonra kışı yaşadı. Bu süreçlerde takımın başında ülkenin önde gelen futbol insanlarından Roberto Mancini vardı. Mancini, şok bir karar verdi ve ülke futbolunu sarstı. İtalyan teknik direktör, dün öğle saatlerinde görevinden istifa etti.

Haber ilk olarak İtalyan kaynaklarından yayıldı. Ardından Roberto Mancini’nin İtalya Futbol Federasyonuyla yaptığı görüşme sonrası yolları ayırma konusunda anlaşma sağlandığı belirtildi. 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’na yalnızca 10 ay kala alınan bu karar futbol dünyasını şaşkınlığa uğrattı.

Mancini 14 Mayıs 2018 tarihinde İtalya Milli Takımı’nın başına geçti. Bir dönem Galatasaray’ı da çalıştıran deneyimli isim takımının başında 61 maça çıktı, bu maçlardan 39’unu kazandı, 9’unu kaybetti ve 13’ünde berabere kaldı. Mancini 2.13 puan ortalaması topladığı takımıyla 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası finalinde mutlu sona ulaştı. 2022 Dünya Kupası elemelerinde Kuzey Makedonya’ya karşı alınan şok yenilgi Çizme’nin Katar dışında kalmasına neden oldu.

‘Buruk’ bir başlangıç…‘Buruk’ bir başlangıç…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.