Kanada’da orman yangını: 20 bin kişilik şehre tahliye kararı

Kanada'da devam eden orman yangınlarında, yangının yerleşim merkezine 17 kilometre kadar yaklaşması sonrası Northwest Territories'deki Yellowknife kenti için tahliye kararı verildi. Bugün öğle saatine kadar, 20 bin kişinin yaşadığı şehri terk edecek.

Çevre 18 Ağustos 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Yellowknife şehrinde 20 bin kişi yaşıyor. Haftasonu yağmur yağmazsa yangınlar yerleşim yerlerine ulaşabilir.

Kanada’daki orman yangınları nedeniyle ülkedeki büyük şehirlerden biri için tahliye kararı verildi.

Northwest Territories’ın kapladığı çok sayıda yerleşimde alarm durumuna geçilirken en kritik gelişmeye Yellowknife halkı maruz kaldı.

20 bin kişinin yaşadığı şehir için, yangınların yerleşim alanına 17 kilometre mesafeye kadar yaklaşması sonrası şehri terk etme çağrısı yapıldı.

Şehir bugün öğle saatlerine kadar terkedilmiş olacak.

Olağanüstü hal ilan edilen, Kanada ordusunun havadan tahliye operasyonları düzenlediği Northwest Territories bölgesinde çevre bakanı olan Shane Thompson, yangınların Yellowknife halkı için gerçek bir tehdit oluşturduğunu belirterek, “Kent an itibariyle tehdit altında değil ama eğer yağmur yağmazsa, haftasonuna kadar alevler kent sınırlarına ulaşabilir” diyor.

Bölgeden tahliye edilenler, komşu Alberta bölgesine taşınıyorlar. Ülkede halihazırda aktif olan yangın sayısı 1100’e yakın.

Korkutan orman yangınları kontrol altına alındıKorkutan orman yangınları kontrol altına alındı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.