Fenerbahçe firesiz devam! Merhaba Konferans

İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe, 5-1'in rövanşında Twente'yi 1-0 yenerek Konferans Ligi'ne kaldı. Sarı lacivertliler 8. resmi maçta 8. galibiyetini aldı.

Spor 1 Eylül 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Fenerbahçe kazanarak Konferans Ligi'nde.

Fenerbahçe, Konferans Ligi gruplarına giden yoldaki son durakta Twente deplasmanındaydı. 2. eleme turunda Zimbru, üçüncü eleme turunda Maribor’u geride bırakan sarı lacivertliler play-off ilk maçında da Kadıköy’de 5-1 gibi çok büyük bir avantaj elde etmişti. Bu avantajın verdiği rahatlık ve geçtiğimiz hafta sonu Süper Lig mesaisi olmamasının verdiği zindelikle sahaya çıkan sarı-lacivertliler, bir yol kazasına uğramadan İstanbul’a dönmeyi hedefliyordu.

Fenerbahçe'den kötü oyun, 'kral' hareket, harika skorFenerbahçe’den kötü oyun, ‘kral’ hareket, harika skor

Twente tıpkı ilk maça başladığı gibi ikinci maça da daha sert ve daha tempolu başladı. Fenerbahçe ilk anlarda bu tempoyu düşürüp baskıyı azaltmaya çalıştı. Samsunspor deplasmanında olduğu gibi İsmail-Mert-Fred orta saha üçlüsüyle üretkenlik zayıf kaldı. Ancak savunmada da Rodrigo Becao’nun etkili oyunuyla beraber rakibe net fırsat tanınmadı. Son derece sert geçen mücadelede sık sık sarı kart çıktı. 5 dakika uzayan ilk devre boyunca tam 5 Fenerbahçeli sarı kart gördü. 45 dakika 0-0 geçildi.

İkinci yarıya Fenerbahçe Joshua King-Cengiz Ünder değişikliğiyle başladı. Cengiz ilk yarıda istediği etkiyi sahaya yansıtamayan isimlerden biriydi. İkinci yarıda benzer sertlik devam ederken Fenerbahçe artık oyunu rölantiye alıp 180 dakikalık eşleşmenin son kısmını geçmenin peşindeydi. Oyuna sonradan dahil olan King, 70. dakikada topu kendi yarı alanından aldı. Yaklaşık 60-70 metrelik olağanüstü bir drbinlingin ardından ceza alanı içinde Pröpper tarafından düşürüldü. Hakem penaltı kararına hükmetti. Edin Dzeko topu ağlara gönderdi ve temsilcimiz 1-0 öne geçti. Golün ardından tebrikleri kabul eden isim penaltıyı atan kadar yaratandı.

Fenerbahçe’den rekor galibiyet serisi, 1.torbadan kura

Kalan dakikalarda gerginlik yer yer yükselmeye ve Twente yer yer sertlik dozunu artırmaya devam etse de skor değişimi veya oyuncu sayısında eksilme olmadı. Maç 1-0, tur ise toplamda 6-1 Fenerbahçe üstünlüğüyle sona erdi. Sarı-lacivertliler, tarihlerinde ilk kez adlarını Konferans Ligi gruplarına yazdırdılar. İsmail Kartal yönetimindeki ekip ayrıca bu sezon çıktıkları 8. maçı da kazandı, bu maçlarda 25 gol atıp yalnızca 3 gol yedi. Kartal, bu başlangıçla beraber Fenerbahçe tarihinin en iyi sezon başlangıcını yapan antrenör oldu. Ayrıca Fenerbahçe Avrupa kupalarındaki üst üste 7. galibiyetini alarak bu alanda Türk futbol tarihinin rekorunu kırdı. Fenerbahçe, gruplara 1. torbadan katılacak. Sarı Kanarya, gruplara kalarak katılım payı artı katsayıyla en az 4 milyon 219 bin euro kazandı.

Cengiz Ünder: Her masada varımCengiz Ünder: Her masada varım

“Provoke edeceklerini biliyorduk”

Maçın ardından açıklamalarda bulunan İsmail Kartal sahadaki gerginliğe değinerek “Bizi provoke edeceklerini biliyorduk. Biz sadece oyunumuza konsantre olalım dedik oyuncularımıza. İlk yarı lüzumsuz yere 5 tane sarı kart gördük, biz bunu istemiyoruz. Biz böyle bir şey olmasını tahmin etmiyorduk. Bunlara alışmalıyız. Bu tip maçları bundan sonra da oynayacağız. Olmaması gerekiyor. Teknik direktör olarak kabul etmiyorum. İkinci yarıya daha sakin olmamız gerektiğini, gol yiyip atabiliriz ama futbol oynayacağız dedik. Yaptığımız hamlelerle kontrollü oynamaya çalıştık. Kazandığımız için mutluyuz. 6’da 6 yaparak ülke puanına katkı yaptık, gruplara namağlup bir şekilde kaldık. Avrupa’da üst üste 7 maç kazanan tek Türk takımıyız ve mutluyuz” dedi.

Kartal gerginliğe dikkat çekti.

Kartal, Ankaragücü’ne karşı pazar akşamı oynanacak lig maçına dikkat çekerek şunları söyledi: “Oyuncularımı tebrik ettim. Bazı maçları oyunu tutmak, bazı maçları kazanmak için oynayacağız. Bu akşamki maç böyle bir maçtı. Biz 2.5 gün sonra çok önemli bir lig maçına çıkacağız. Bazı oyuncuları dinlendirdik. Bizim planlarımız içinde de bu her zaman var olacak.”

Fred şarkısını seçti, Altay'a tavsiyeler verdiFred şarkısını seçti, Altay’a tavsiyeler verdi

Yaptığı oyuncu değişiklikleri alakalı olarak da bilgi veren Kartal “King oynamayı hak etmişti, idmanlarda gösterdi. Şans verdik, iyi değerlendirdi. İsmail en çok oynayan, sürekli oynayan oyuncumuz. Her geçen gün gelişim içerisinde. 3 gün sonra bir maçım var, İsmail’den başka 6 numaram var. Hem onu dinlendirerek hem de Djiku’yu oraya alarak oyunu tutmak istedik. İsmail’i hafta sonu oynayacağımız maça saklamak için böyle bir değişiklik yaptım” diye konuştu.

Enner Valencia kendini bulduEnner Valencia kendini buldu

King: Ronaldo en iyisi

İkinci yarıdaki performansı ve penaltı öncesi dribblingi ile maçın kahramanı olan Joshua King, yaptıklarıyla Cristiano Ronaldo’yu hatırlatmıştı. King maç sonunda “Cristiano Ronaldo en iyisi. Goat.” diyerek benzetmelere yanıt verdi.

Fenerbahçe'ye kalede ağrı kesici: İrfan Can EğribayatFenerbahçe’ye kalede ağrı kesici: İrfan Can Eğribayat

Eğribayat: Skoru gösterdim

İkinci yarının başında taraftarlara dönüp ilk maçın skorunu eliyle gösteren İrfan Can Eğribayat, yer yer gerginliğin yükselmesiyle alakalı olarak “Rakip oyuncular ortalığı karıştırmaya çalıştı. ‘Biz futbol olarak yenemiyoruz, ortalığı karıştıralım belki kırmızı kart olur’ şeklinde. Taraftarlar da hoş olmayan şeyler yaptı. Tepki vermedik. İlk maçtaki skoru gösterdim. 5-1 yaptım” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.