Harbiye’ye tarihe geçen konser: Arif Sağ tezenesiyle türkülere can suyu verdi

Halk ozanı Arif Sağ, Anadolu'nun kadim ezgilerini Harbiye Açık Hava Tiyatrosu'nda binlerce müzikseverin karşısında seslendirdi. İBB Kültür'ün Yüzyılın Yüzleri programının ilk konuğu olan Sağ'a sahnede ünlü müzisyenler de eşlik etti. Gecede usta müzisyen için hazırlanan belgesel de gösterildi.

Kültür Sanat 3 Eylül 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Türk halk müziğinin yaşayan efsanesi Arif Sağ, dün gece Harbiye Açık Hava Tiyatrosu’nda unutulmaz bir konsere imza attı. 1 Eylül Dünya Barış Günü kapsamında gerçekleşen bu özel buluşmada sanatçıya sahnede çok sayıda müzisyen eşlik etti. İBB Kültür, cumhuriyetin yetiştirdiği ustalara saygı niteliğinde gerçekleştirilen “Yüzyılın Yüzleri” programında büyük ustayı ağırlarken Harbiye Açık Hava Tiyatrosu da dolup taştı.

Arif Sağ belgeselinin gösterimi de Harbiye’de

Bağlama virtüözü Arif Sağ’a sahnede Şef Nurettin İlhan yönetimindeki İBB Türk Halk Müziği Topluluğu’nun orkestrasyonuyla, Ayhan Aydın, Belkıs Akkale, Burak Aykaç, Cengiz Özkan, Erdal Erzincan, Erkan Akalın, Halil Çokyürekli, Muharrem Temiz, Şevval Sam, Tolga Sağ, Volkan Kaplan, Yılmaz Çelik ve Zeynep Başkan eşlik etti. Halk ozanı Arif Sağ’ın türkülerine Harbiye Açık Hava Tiyatrosu’nu dolduran binlerce müziksever hep bir ağızdan eşlik etti. Türkülerin yankılandığı bu özel gecede bir de sürpriz vardı. Nebil Özgentürk’ün anlatımıyla ustanın yaşam öyküsünün yer aldığı belgeselin de gösterimi gerçekleşti.

Yüzyılın Yüzü programının ilk konuğu olduğu Arif Sağ ile gecede kendisini yalnız bırakmayan tüm sanatçıların birlikte seslendirdiği “Gelin Canlar Bir Olalım” türküsünün ardından sahneye İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu çıktı. Yıllar boyunca sanatla iç içe yaşamış kadim bir coğrafya olan Anadolu’nun yetiştirdiği değerlerden olduğunu dile getirdiği Arif Sağ’a ve geceye emek verenlere teşekkürlerini sunan İmamoğlu ustaya “Yüzyılın Yüzleri” programı anısına bir de plaket takdim etti.

Konser Kurdu: Elektronik müzikten halk müziğine bol çeşitli menüKonser Kurdu: Elektronik müzikten halk müziğine bol çeşitli menü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.