Alessandro Safina’dan Harbiye’de Sezen Aksu şarkısı

Harbiye Açık Hava Tiyatrosu dün gece çok özel bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. Türkiye'nin en ünlü tenorlarından Murat Karahan ve bir diğer önemli tenor İtalyan konuğu Alessandro Safina birlikte sahne aldı. Safina, Sezen Aksu'nun 'Bile Bile' şarkısını seslendirirken tüm Harbiye ona eşlik etti.

Kültür Sanat 27 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Alessandro Safina ve Murat Karahan'ın Harbiye Açık Hava Tiyatrosu'ndaki konserine Avrasya Filarmoni Orkestrası eşlik etti.

Harbiye Açık Hava Tiyatrosu dün akşam çok özel bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. Türkiye’nin dünyaca ünlü tenoru Murat Karahan ve İtalya’nın yine dünyaya armağan ettiği en özel seslerden tenor Alessandro Safina, iTicket Production organizasyonuyla İstanbullulara unutulmaz bir gece yaşattı. Uzun bayram tatili haftasına denk gelmesine rağmen neredeyse tamamı dolan Harbiye Açık Hava Tiyatrosu’nda iki özel ses hem birlikte hem de ayrı ayrı performans sergiledi. Konserde ikiliye Avrasya Filarmoni Orkestrası eşlik etti.

Murat Karahan ve Alessandro Safina Harbiye’yi büyüledi

Murat Karahan ve Alessandro Safina şarkılarını, İstanbul’un yaz konserlerinin en prestijli mekânı Harbiye Açık Hava Tiyatrosu’nu dolduran binlerce müzikseverle birlikte söyledi. Konsere solo başlangıç yapan Murat Karahan, ‘Nessun Dorma’, ‘Dicitencello Vuie’ ve ‘Parla Piu Piano’ gibi klasik eserleri seslendirdi.

Konsere gelen müzikseverlerle sık sık sohbet eden onların da şarkılara katılmasını teşvik eden Murat Karahan alkışlarla sahneyi Alessandro Safina’ya bıraktı. İtalyan tenor Alessandro Safina, Türkiye’de Ajda Pekkan’dan duymaya alıştığımız ‘Tek Başına’ şarkısının Milva tarafından seslendirilen orijinali “Da Troppo Tempo’yu söyledi. Türkiye’de verdiği önceki konserlerinde de bu şarkıyı seslendiren Safina’ya tahmin edilebileceği üzere Harbiye’yi dolduran seyirciler de eşlik etti. İtalyan tenor daha sonra müzikseverlerin de sık sık istekte bulunduğu sevilen şarkısı ‘Luna’yı Avrasya Filarmoni Orkestrası’nın yorumuyla seslendirdi. Safina, sade ve şık halinin yanı sıra dinç görüntüsüyle de dikkat çekerken yeniden İstanbul’da olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Geceye Sezen Aksu damgası

Konserin ikinci yarısında Murat Karahan, Harbiye’yi dolduran müzikseverleri Azerbaycan’a doğru bir yolculuğa çıkardı. Raşid Behbudov’dan duyduğumuz ‘Yalgızam’ ve ‘Nazende Sevgilim’ şarkılarını seslendiren Karahan, performansının devamında dünyanın en ünlü şarkılarından biri haline gelen bizim Zeki Müren aracılığıyla ‘Yaralı Gönül’, yurt dışındaki milyonların ise ‘Misirlou’ olarak bildiği şarkıyı müzikseverlerle birlikte söyledi. Sonrasında Karahan, Sezen Aksu’nun ‘Biliyorsun’ şarkısını ilk kez seslendirdi. Ünlü tenor çok sevdiği ‘My Way’ şarkısına da yine repertuvarında yer verdi.

https://youtube.com/watch?v=Kr4FQr1bp9U

Sahneye yeniden gelen Alessandro Safina, bir Sezen Aksu klasiği olan ‘Bile Bile’yi önce İtalyanca sonra da Türkçe seslendirdi. Elbette tüm Harbiye bu anlara eşlik etti. Konserin sonunda birlikte sahneye çıkan ikili, Harbiye Açık Hava Tiyatrosu’nu dolduran binlerce müzikseverin dakikalarca süren alkışına aynı şekilde karşılık verdi. Sahneden ayrılmadan önce de ‘Yaralı Gönül’ şarkısını tekrardan seslendirdiler.

10Haber'den İstanbul Caz Festivali rehberi10Haber’den İstanbul Caz Festivali rehberi

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.