Kadrosunu bildirmeyen kalmasın! İşte dünün transfer trafiği

Dün gece 01.00, Avrupa kupalarına sezonun ilk yarısı adına kadro bildirimi yapmak için son saatti. Galatasaray Tanguy Ndombele ve Davinson Sanchez hamlelerini yaparken, Beşiktaş Eric Bailly’yi kadrosuna kattı.

Spor 5 Eylül 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
UEFA listeleri verildi, Avrupa için son transferler yapıldı.

Transfer sezonunda sona geliniyor. Süper Lig için son tarih 15 Eylül olsa da dün, Avrupa kupalarında mücadele eden takımlar adına önemli bir dönemeçti. Zira Avrupa kupalarında mücadele edecek kadroları UEFA’ya bildirmek adına son saat gece 01.00’di. İlk yarının sonuna yani devre arası transfer dönemine dek Avrupa maçlarında mücadele edecek kadrolar dün gece saat 01.00’den önce Avrupa futbolunun yönetim organına bildirilmek zorundaydı.

Galatasaray’dan çifte imza

Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden Galatasaray, Konferans Ligi’nde mücadele eden Fenerbahçe ve Beşiktaş bu uğurda hamle arayışı içindeydiler. Günün hızlı takımı Galatasaray oldu. Bir süredir orta saha ve stoper arayışlarını sürdüren ekip iki bölgeye de transfer yaptı. Galatasaray’ın söz konusu bölgeler için rotası Londra oldu. Tottenham’dan orta saha oyuncusu Tanguy Ndombele’yi kadrosuna katan Cim-Bom, aynı takımda forma giyen Kolombiyalı savunmacı Davinson Sanchez’le de anlaşma imzaladı.

Galatasaray Ndombele transferini kiralık olarak bitirdi. Sarı-kırmızılıların yeni transferini gelecek yaz kadrosuna olarak ekleme seçeneği bulunuyor. Galatasaray’ın satın alma opsiyonu 15 milyon euro. Şayet satın alım gerçekleşirse oyuncunun bonservisi 2025’ten başlamak üzere 5 taksit halinde ödenecek, kiralama için ücret ödenmeyecek. Ndombele’nin maaşı ise 3 milyon 136 bin euro olacak.

Davinson Sanchez ismiyse kadroya kalıcı olarak ilave edildi. Galatasaray bonservisini aldığı oyuncu için Londra ekibine 5 sene yayılmış biçimde 9.5 milyon euro ödeyecek. Davinson’la bir senesi opsiyonlu olmak üzere beş senelik kontrat imzalandı. Oyuncu Galatasaray’dan senelik 3.2 milyon euro kazanacak. Kolombiya Milli Takım kampında bulunan oyuncu, milli aranın ardından yeni takımına katılacak.

Beşiktaş’ta stoper takviyesi

Günün bir diğer hareketli ekibi Beşiktaş’tı. Beşiktaş için önce Nicolas Pepe iddiaları ortaya atıldı. Fransa basınından ortaya atılan iddia Türk basını tarafından yalanlandı ve Beşiktaş’ın sağ kanat oyuncusu için herhangi bir ilgisi olmadığı anlaşıldı. Şenol Güneş’in de uzun süredir işaret ettiği stoper mevkisi için iki isim öne çıkıyordu. David Luiz ve Eric Bailly isimlerinden günün sonunda Beşiktaş’ın kadrosuna kattığı isim Fildişi Sahilli Bailly oldu. Oyuncu bir süredir siyah-beyazlıların radarındaydı ancak transfer gerçekleşmemişti. Bunun sebebi de kulübü Manchester United’la kontrat sonlandırma görüşmelerinin çıkmaza girmesiydi. Ancak son saatlerde Bailly bu konuda kulübüyle anlaşmaya vardı, Beşiktaş da oyuncuyu 01.00’dan önce kadrosuna katarak UEFA listesine yetiştirdi.

Transfer hakkında soru işaretleri var. Özellikle Bailly’nin sakatlık geçmişi Beşiktaşlı taraftarların aklındaki soru işaretlerinden biri. Bir diğer konu ise Ocak 2024’te başlayacak Afrika Uluslar Kupası’nda yer alması muhtemel oyuncu sayısındaki fazlalık. Omar Colley ve Daniel Amartey gibi isimlerin yanı sıra Eric Bailly de Afrikalı ve Fildişi Sahili’nde davet aldığı takdirde turnuvada yerini alacaktır.

Beşiktaş milli araya 'Güneş'li gidiyorBeşiktaş milli araya ‘Güneş’li gidiyor

Beşiktaş’ın açıkladığı bir diğer transfer yine savunmaya oldu. Sağ bek pozisyonunda görev alan Tayfur Bingöl Beşiktaş’a transfer oldu.

Fenerbahçe sessiz kaldı

Günün sessiz kalan takımı Fenerbahçe oldu. Takıma savunma önünde oynayacak bir orta saha arayan Kanarya, 4 Eylül sınırını aştı. Fenerbahçe’nin söz konusu transferi sıkı pazarlıkları sürdürerek mali şartları daha uygun hale getirip 15 Eylül’e kadar bitirmesi bekleniyor.

Trabzonspor Berat’la yeniden

Trabzonspor eski futbolcusu Berat Özdemir’e kavuştu. Bordo-mavililer, gelecek sezon Avrupa kupalarında mücadele edemeyecekler ancak yeniden yapılanma sürecindeler. Dolayısıyla milli aranın dönüşüne dek transferlerin bir kısmının tamamlanması büyük önem arz ediyor. Bu açıdan orta sahaya El Ittihad takımından kiralık olarak Berat’ın alınması son derece önemli.

Acun Ilıcalı'dan Vitor Pereira'ya ağır sözler: Kompleksli!Acun Ilıcalı’dan Vitor Pereira’ya ağır sözler: Kompleksli!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.